Transparent upućen Andreju Plenkoviću (Foto: Facebook Nastavnici.org)
Transparent upućen Andreju Plenkoviću (Foto: Facebook Nastavnici.org) Foto: Facebook Nastavnici.org

U ponedjeljak u 12:05 na Trgu bana Jelačića prosvjetari planiraju masovni prosvjed. Vladi su pripremili maštovite poruke.


Nakon maratonskog sastanka Vlade i sindikata u petak poslijepodne, Branimir Mihalinec najavio je da se rješenje nazire, ali prosvjetari unatoč tome ne odustaju od velikog štrajka u ponedjeljak, u 12:05 h na Trgu bana Jelačića. 

Vezani članci Ana Tuškan (Foto: Dnevnik.hr) Sindikati se ne daju, Tuškan poručuje premijeru da "čita s razumijevanjem": "Sve je izgledno. I opći štrajk cijeli idući tjedan je realna opcija" Čelnici školskih sindikata najavili daljnje aktivnosti u štrajku (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) - 1 Sindikati objavili gdje će se štrajkati u četvrtak i petak te dali Vladi rok za ponudu do 16 sati: "Ova laž je prevršila svaku mjeru"

Učitelji, nastavnici i profesori za veliki prosvjed dovršavaju "logistiku". Na Facebooku objavljuju trasnparente koje će donijeti na Trg. Neke škole prisjetile su se bivših đaka koji danas sjede u Vladi. Tako je 16. gimnazija, biviši Obrazovni centar za jezike koji je pohađao premijer Andrej Plenković, spremila natpis: "Andreju, nismo te tako učili". 

Transparent upućen Andreju Plenkoviću (Foto: Facebook Nastavnici.org)
Transparent upućen Josipu Aladroviću (Foto: Sindikat Preporod) Foto: Sindikat Preporod

Poruku iz svoje bivše škole će u ponedjeljak moći pročitati i ministar rada Josip Aladrović. Profesori iz njegove požeške gimnazije napisali su mu: "Josipe, vrati se doma!", U potpisu transparenta je Gimnazija Požega, a ispod je još natpis "Non Non progredi est regredi", što zna latinskom znači ne napredovati znači nazadovati.