Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Štedite li?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državna potpora za štediše pada s 15 % na 10 %. Tako je odlučeno na današnjoj sjednici Vlade RH.

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila prijedlog izmjena Zakona o stambenoj štednji i državnom poticanju stambene štednje kojima se državni poticaji s 15 posto smanjuju na 10 posto.

Pročitajte i ovo Ograničenja vode u Španjolskoj - 4 Katalonija na udaru Izvanredno stanje zbog najveće suše u povijesti: Spremaju se ograničenja potrošnje vode Slika nije dostupna Tema dana Imate li štednju i bojite li se novog poreza?

>> Linić o stambenoj štednji: To je nenamjensko trošenje!

Ukratko, to znači da maksimalni iznos poticaja za štediše više neće iznosizi 750 kn nego 500 kn. Ministar Linić objasnio je kako ta odluka nije donesena da bi se štedilo u državnom proračunu, već zato što su neke analize pokazale da se tu radilo o nenamjenskom trošenju sredstava. 'Mi stimuliramo stambenu štednju građana koji uopće nemaju namjeru kupovati stanove, a godišnje se na to iz proračuna potroši 160 milijuna kuna', rekao je Linić i dodao kako će njegovo Ministartsvo tijekom ove godine s bankama i stambenim štedionicama razgovarati o drugačijem modelu poticanja kupovine stanova.

Danas vas pitamo: štedite li?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene