Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kriza u jeku

Mislite li da će SAD bankrotirati?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ne prestaje drama oko povećanja limita zaduživanje SAD-a.

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA TEMU DANA NA FACEBOOKU, TWITTERU i BLOG.hr-u, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI I U DNEVNIKU NOVE TV U 19:15.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odnos Markov Trg-Pantovčak Predsjednica je istodobno tražila ostavku premijera i sazivanje sjednice vlade. Što mislite o tome? Slika nije dostupna Tema dana Kako će surađivati premijer i predsjednica?

Naime, dogovora između demokrata i republikanaca oko povećanja limita zaduženja Sjedinjenjih Država još uvijek nema.

Većinski demokratski senatori uputili su pismo predsjedniku većinski republikanskog kongresa. U njemu stoji da ni pod koju cijenu neće prihvatiti njegov prijedlog plana uštede od 900 milijardi dolara u razdoblju od 10 godina. Taj bi plan, tvrde demokrati u Senatu, državu već sljedeće godine doveo do rizika od novog bankrota.

'Riječi predsjednika zastupničkog doma jasno govore da nisu radili na mjerama koje bi barem bile pokušaj stvaranja plana prihvatljivog za obje stranke.Vrijeme istječe, pri kraju smo', rekao je Jay Carney.

Brojni su analitičari već jasno rekli kako bi bankrot SAD-a bio težak udarac za globalnu ekonomiju, dok neki dužnosnici biraju 'lakše' riječi i kažu kako bi to bilo 'vrlo štetno'.

Mislite li da bi SAD doista mogao bankrotirati?

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene