Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pristali na prodaju

BlackBerry se za 4,7 milijardi dolara prodaje najvećem dioničaru!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kanadska tvrtka BlackBerry danas je objavila kako je pristala na prodaju konzorciju prevođenom najvećim dioničarem, Fairfax Financial Holdingsom, za 4,7 milijardi dolara.

Prema dogovoru dioničari BlackBerryja primit će 9 dolara u gotovini za svaku dionicu koju posjeduju.Konzorcij će za gotovinu otkupiti sve dionice koje trenutno ne drži Fairfax - a drži oko 10 posto. Konzorcij će transakciju obaviti uz financijsku podršku banaka Merrill Lynch i BMO Capital Markets.

>> Pad Blackberryja: Zbog pada dionica otpušta se čak 35 % radnika!

BlackBerry, koji je donedavno nosio ime RIM, proslavio se kao proizvođač naprednih mobilnih uređaja namijenjenih prvenstveno poslovnim ljudima. Međutim, u posljednjih nekoliko godina zapao je u probleme, suočen s konkurentima kao što su Apple i njihov smartphone iPhone. Tvrtka je prošli tjedan objavila kako će zbog velikog gubitka otpustiti 35 posto radnika. (Agencija VLM)

Pročitajte i ovo Fortenova grupa Belje, Pik, Vupik i drugi Fortenova ispituje interes za prodaju važnog poslovnog područja: Bitno im je očuvati zaposlenost i tradiciju Ilustracija Jačanje sigurnosti Amerika odobrila prodaju još osam helikoptera Black Hawk Hrvatskoj

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene