Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Težak izbor!

Želite smartphone koji nije iPhone? Pogledajte izbor trenutno najboljih telefona!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako razmišljate o kupovini naprednog telefona koji radi na Androidu ili Windows Phone operativnom sustavu, na raspolaganju imate nekoliko odličnih modela i koji god da kupite sigurno nećete požaliti

Ako razmišljate o kupnji novog naprednog telefona, vjerojatno ćete se na početku naći u dilemi između nekog od modela koji rade na Androidu ili iPhonea, dok će manji broj korisnika razmisliti o Windows Phone telefonu ili BlackBerryju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uskoro i u Hrvatskoj Novi Samsung u samo tjedan dana 'porazio' iPhone! Slika nije dostupna Četiri jezgre i veliki ekran! Samsung priprema nasljednika najboljeg telefona na svijetu!

Korisnici koji ne vole Appleov telefon ili im je 3,5 inčni ekran iPhonea premali, a ne žele čekati jesen i dolazak iPhonea 5 koji bi trebao imati ekran s dijagonalom od četiri inča, na raspolaganju imaju nekoliko modela iz top kategorije.

Pogledajte neke top modela koji su u ovom trenutku dostupni na našem tržištu te vjerujemo da, za koji god se model odlučili, sigurno nećete pogriješiti jer je riječ o 'mobilnim zvijerima' koje bi trebale zadovoljiti većinu potreba naprednih korisnika.

S obzirom da je riječ o zaista skupim telefonima (bez potpisivanja ugovora s mobilnim operaterima njihova cijena iznosi i do pet tisuća kuna, nekima i više), savjetujemo vam da prije kupovine isprobate sve modele u trgovinama i iz prve se ruke uvjerite koliko vam odgovara pojedini telefon.

Samsung Galaxy S3 – ovo je vjerojatno trenutno najbolji telefon na tržištu koji gotovo da i nema mane – dolazi s velikim HD Super AMOLED ekranom dijagonale 4,8 inča, četverojezgrenim procesorom i1GB RAM-a. Radi na posljednjoj verziji Androida (Ice Cream Sandwich) te donosi neka napredna Samsungova softverska rješenja, a osim interne memorije ima i utor za microSD kartice te odličnu kameru rezolucije 8MP s kojom se mogu snimati Full HD videozapisi. Ako vam je Galaxy S3 preskup, svakako razmislite i o kupnji modela Galaxy S2 koji je proglašen najboljim telefonom u 2011. godini te s hardverom i opcijama i dalje može parirati brojnim ovogodišnjim modelima.

 

HTC One X – HTC-ov najbolji telefon do sada dolazi s velikim 4,7 inčnim ekranom rezolucije 720x1280 piksela i s četverojezgrenim Tegra 3 procesorom, ima 1GB RAM-a te 32GB flash memorije, no nema dodatnog utora za memorijske kartice. U HTC-u posebno ističu odličnu kameru rezolucije 8MP i Beats Audio zvučnike koji bi trebali oduševiti sve korisnike koji će na njemu slušati glazbu i gledati filmove. Također radi na posljednjoj verziji Androida (Ice Cream Sandwich) te ima najnoviju verziju HTC-ova sučelja Sense 4.0.

Nokia Lumia 800 – Nokia je odustala od zastarjelog Symbiana te svoju budućnost vidi u Microsoftovom Windows Phone operativnom sustavu. Jedan od prvih modela koji radi na ovom OS-u jest Lumia 800 o kojoj će razmisliti korisnici kojima se ne sviđa sučelje na Androidu i iPhoneu, odnosno način na koji su poredane aplikacije po ekranima te oni koji ne žele prevelik telefon. Naime, Lumia dolazi s 3,7 inčnim ekranom (koji je malo veći od iPhonea, ali ipak puno manji od Galaxyja S3 i HTC-ova modela One X) rezolucije 480x800 piksela, radi na 1,4GHz (jednojezgrneom) procesoru te ima 8MP kameru s kojom se mogu snimati 720p HD videozapisi. Nokia je predstavila i njegovog nasljednika koji ima veći ekran (Lumia 900), no taj telefon trenutno nije dostupan na našem tržištu.

Sony Xperia S i Xperia P – nakon što je Sony otkupio udio Ericssona u zajedničkoj kompaniji predstavili su nekoliko novih modela iz Xperia serije, od kojih je najzanimljiviji model Xperia S. Ima ekran dijagonale 4,3 inča rezolucije 720x1280 piksela, 32GB flash memorije i 1GB RAM-a te kameru rezolucije čak 12MP s kojom se mogu snimati 1080p videozapisi. Radi na 1,5GHz dvojezgrenom procesoru, a isporučuje se sa starijom verzijom Androida – 2.3 Gingerbread. Ako želite model s malo manjim ekranom, razmislite o Xperiji P koja ima 4 inčni ekran, ali i manje memorije (16GB) i kameru manje rezolucije (8MP) te također radi na Gingerbread verziji Androida.

Samsung Galaxy Note – za ovaj mobilni uređaj možemo reći da je hibrid između pametnog telefona i tableta jer dolazi s ekranom dijagonale čak 5,3 inča. Dostupan je u verzijama sa 16 i 32GB memorije koja se dodatno može nadograditi microSD karticama kapaciteta do 32GB, a s ovim se telefonom isporučuje i S Pen stylus koji je prilagođen za pisanje/crtanje po ekranu Galaxy Notea i korištenju s nekim aplikacijama. Hardverski, riječ je o klasičnom naprednom modelu koji radi na dvojezgrenom 1,4GHz procesoru koji ima 1GB RAM-a i kameru rezolucije 8MP s kojom se može snimati Full HD video. S obzirom na velike dimenzije, svakako vam savjetujemo da ovaj telefon prvo isprobate u nekoj trgovini – neke će ekran od 5,3 inča možda odbiti, ali sigurno je da će se mnogi za njega odlučiti kao idealno rješenje koje će koristiti i kao telefon i kao tablet.

Ovo su samo neki prijedlozi pametnih telefona koje možete kupiti na našem tržištu – popis se može proširiti i modelima poput LG-jeva Optimusa L7 ili nekog BlackBerryja, a onima kojima su ovi modeli preskupi na raspolaganju su jeftiniji, ali i dalje odlični modeli poput HTC-a One V, Sonyjeve Xperije U, Motorole Defy+ i drugih.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene