Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novitet iz Fujitsua

Zaslon osjetljiv na dodir koji pretvara podatke iz stvarnog u virtualni svijet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Htjeli mi to ili ne, papir će kad tad nestati, možda ne u potpunosti no sve se više sadržaja s knjiga digitalizira radi lakšeg i polako možemo reći sigurnijeg pohranjivanja.

Velike svjetske knjižnice počele su pretvarati sadržaj knjiga u digitalne oblike, a poznato je i da je prodaja digitalnih knjiga nadmašila prodaju fizičkih — zahvaljujući pojavi tableta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Gore bale sa sjenom Sanacija požarišta u tvornici papira još uvijek traje, okolicom se širi težak miris paleži Slika nije dostupna Revolucija u putovanju Zrakoplov budućnosti: Potpuno novi pogled na svijet

>> Predstavljen prvi plastični zaslon tanji od milimetra!

No da stvari postaju još jednostavnije pokazuje ovaj koncept koji omogućuje korisnicima da označe koji sadržaj s papira žele pretvoriti u digitalni oblika kako bi njime upravljali koristeći se multitouch tehnologijom.

Ovaj posebno izrađen stol ima kameru usmjerenu prema površini, uz nekoliko dodanih senzora koji učitavaju položaj prsta i pokrete u 3D-u kako bi omogućili korisnicima da upravljaju printanom stranicom i digitaliziraju tekst ili sliku jednostavnim označavanjem.

'Ovaj sustav ne koristi nikakav poseban hardver. Sastoji se od samo jednog uređaja poput obične web kamere plus komercijalnog projektora. Njegove mogućnosti postižu se zahvaljujući tehnologiji za obradu slike', ističu iz Fujitsu Labaratories, tvrtke koja je razvila ovu tehnologiju.

Osim ravnih površina, ovaj uređaj može prepoznati i savijene površne, kao što je otvorena knjiga, a kako sve izgleda pogledajte u nastavku, dok više informacija o ovom projektu možete potražiti na diginfo.tv stranicama. (Powered by Zimo)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene