Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osnivač Silk Roada

Upoznajte KRALJA internetskog podzemlja: Prijeti mu...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ross William Ulbricht za mnoge je bio običan mladić iz susjedstva, no iz svoje kuće vodio je najveću online trgovinu za prodaju droge, a optužen je i za naručivanje ubojstva

Sve do prije nekoliko tjedana gotovo nitko nije znao za Rossa Williama Ulbrichta, a danas veliki filmski studiji već planiraju film o njemu, njegovom neobičnom životu i stranici koju je pokrenuo – zloglasnom Silk Roadu. Ulbrichta informacija kako će netko snimati film o njemu vjerojatno i ne veseli previše jer, kako prenose na Digital Trendsu, zbog vođenja Silk Roada i optužbi za planiranje ubojstva prijeti mu kazna doživotnog zatvora.

Prije nedavnog gašenja od strane FBI-a Silk Road bio je najpoznatije online odredište za kupovinu droge na kojem su se okretali milijuni dolara, a stranica je djelovala preko sigurne mreže Tor koja korisnicima garantira anonimnost.

Ljubitelji Breaking Bada mogli bi usporediti Ulbrichta i Waltera Whitea jer su obojica do jednog trenutka živjeli 'običnim životima', a onda su svoje znanje (Ulbricht je završio fakultet te ga je zanimala kemija i fizika) odlučili iskoristiti na krivi način i upali su u svijet kriminala i droge. Film na koji je prava otkupio 20th Century Fox bit će baziran na članku novinara Wireda Joshue Davisa (opsežan članak još nije dovršen) te će pratiti Ulbrichtov život i razvoj i meteorski uspon Silk Roada.

Pao zbog 'glupe greške': Uhićen vladar internetskog podzemlja!

Osim suđenja za vođenje stranice za prodaju droge, Ulbricht koji je na Silk Roadu bio poznat kao Dread Pirate Roberts, optužen je i zbog hakiranja i pranja novca, ali i zbog organizacije ubojstva. Naime, jedan član Silk Roada ucijenio ga je i rekao mu da će, ako mu ne plati određenu novčanu svotu, objaviti imena korisnika njegove stranice – Ulbricht je ovu situaciju odlučio riješiti tako da je na Silk Roadu potražio plaćenog ubojicu koji je trebao ubiti korisnika koji ga je ucjenjivao, no nije poznato je li osoba koja mu je prijetila na kraju i ubijena. Također, navodno je platio i za ubojstvo bivšeg zaposlenika Silk Roada kojeg je optužio za krađu bitcoina. 

Još nema informacija o tome kada možemo očekivati pojavljivanje ovog filma u kinima, a u njemu ćemo vjerojatno saznati još zanimljivih detalja iz života ovog 29-godišnjaka koji je za mnoge bio običan mladić iz susjedstva (nije se hvalio bogatstvom te nije vozio skupi automobil, a čak je vodio jednu neprofitnu organizaciju), ali je u stvarnosti bio jedna od osoba koju je FBI dugo tražio zbog droge, kriminala i naručivanja ubojstva.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene