Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Raspala se nakon 6 hitaca

VIDEO Testirana prva isprintana 3D automatska puška

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tehnologija 3D ispisa materijala napravila je još jedan korak dalje. Takozvani 'desktop' proizvođači oružja u SAD-u napravili su 3D ispis automatske puške koja je uspješno i zapucala.

Cilj testa bio je utvrditi koliko će hitaca oružje izdržati, prije nego li se njegovi 3D printerom ispisani dijelovi raspadnu. Novinari Wireda nazočili su testiranju i posvjedočili kako je oružje puklo nakon samo šest hitaca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kolonizacija svemira Po prvi put isprintan objekt iz materijala od asteroida Slika nije dostupna A radila u Burger Kingu Počinje 'revolucija ljepote': Ona će promijeniti kozmetičku industriju!

>> FOTO I ovo je oružje meksičkih narko kartela

'Znali smo da će vjerojatno puknuti, ali mislim kako nismo zamišljali da će puknuti već nakon šest hitaca. Mislili smo kako će se to dogoditi nakon 20 hitaca', rekao je Cody Wilson, šef projekta 'Wiki Weapon'.

Wilson i njegov online kolektiv 'Defense Distributed' ne želi samo proizvesti prvo u potpunosti funkcionalno 3D ispisano oružje, ili spomenuti 'Wiki Weapon', već želi otvoriti put i prema slobodnoj razmjeni nacrta oružja preko interneta.

Ipak, automatska puška koju su testirali, nije u cijelosti bila dovršena, već samo djelomično. Kundak i drška puške s okidačem bili su dijelovi napravljeni 3D ispisom i ugrađeni u automatsku pušku AR-15.

Ipak, Wilson i njegovi kolege ustanovili su što je uzrokovalo da puška pukne - povratni trzaj, nakon ispaljivanja metka. Pogledajte video.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene