Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najbolja dosad

Vide se svi detalji: Slijetanje na Mars u punoj HD rezoluciji!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako vam je video snimka slijetanja Curiosityja na Mars izgledala premutno, evo šanse da istu pogledate 'ispeglanu' do savršenstva.

Snimku je obradio filmaš Bard Canning, koji je više od mjesec dana proveo slažući svaku sekvencu originalne snimke dok nije izgledala najbolje moguće.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izgubljen signal SLIJETANJE NA MARS Sudbina 'landera' Schiaparelli još uvijek nepoznata Slika nije dostupna Držimo "fige" Povijesno slijetanje prve europske letjelice na površinu Marsa!

>> FOTO i VIDEO: Prošao 'medeni mjesec' Curiosityja na Marsu

Originalnu video snimku niske rezolucije, koju je snimila MARDI (Mars Descent Imager) kamera na Curiosityju i koja je snimala brzinom od tek 4 slike u sekundi, Canning je poboljšao na 30 slika u sekundi te obradio sve zajedno u HD rezoluciji od 1080 piksela.

Dodajući na stotine točaka koje prate i prilagođavaju kretanje, uspio je napraviti glatku snimku slijetanja Curiosityja i prikazati najinteresantnije detalje na površini Marsa.

Canning je dodao i jedan ključan element u ovu video snimku, koji druge nisu imale, a to je i HD zvuk, koji je naravno simuliran, ali odlično dočarava svaki dio slijetanja NASA-inog rovera na površinu Crvenog planeta. Pogledajte video.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene