Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Glavni na Marsu, 'faca' na Zemlji

FOTO i VIDEO: Prošao 'medeni mjesec' Curiosityja na Marsu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ponedjeljak, 6. kolovoza, vrijeme 7:31 sati ujutro. Prije točno mjesec dana NASA je postavila novi standard u istraživanju svemira i Sunčevog sustava. Njihov rover veličine automobila besprijekorno je sletio na površinu Marsa i ušao u povijest.

Najveći čovjekov robot proveo je svojih prvih mjesec dana na Crvenom planetu. Poslao je mnoge fotografije, zainteresirao svijet za svoju misiju, NASA-i donio prijeko potreban publicitet i , kako ćemo tek vjerojatno vidjeti, možda i porast u podosta srezanom budžetu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kad se nebo smiluje VIDEO: Doznajte zašto će NASA dobar dio travnja provesti na godišnjem odmoru Slika nije dostupna U NASA-i nisu sigurni Curiosity možda pronašao organske tragove na Marsu

>> Novi uspjeh NASA-e: Primljena prva glasovna emitirana poruka s Marsa!

>> VIDEO Snimke NLO-a na Marsu koje je snimio Curiosity!

Odmah po slijetanju i čim se prašina slegla, Curiosity je 'opalio' par fotki i podijelio ih sa svijetom putem Twittera. Ubrzo su uslijedila i raznorazna videa pa tako i video slijetanja snimljen kamerom na samom Curiosityju.

Naravno, odmah su izronila i prikladna videa koja ističu mogućnost snimljenog NLO-a kamerom s Curiosityja.

Čak su i NASA-ini fanovi napravili odličan spot 'We're NASA and we know it', koji je postao instant hit, a svidio se i Curiosity timu u NASA-i.

Curiosity je u međuvremenu poslužio kao antena za primanje i slanje poruka sa Zemlje, a glazbenik 'will.i.am' promovirao je svoj novi glazbeni broj 'Reach for the Stars' upravo putem Curiosityja, preko kojeg je puštena audio snimka. Snimljen je i poslan glas direktora NASA-e Charlesa Boldena s Curiosityja, gdje šef NASA-e pozdravlja tim koji upravlja misijom.

U prvih mjesec dana, sad kad pogledamo unazad, doista se puno dogodilo oko trenutno vjerojatno najpopularnijeg robota u svijetu. Zato smo odlučili napraviti kompilaciju fotografija i videa, da se prisjetite trenutaka, kojima su mnogi od vas vjerojatno i sami svjedočili. Ako ništa drugo, to će uvijek biti dobra priča za ispričati potomcima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  


Video streaming by Ustream

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene