Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ruska svemirska letjelica Sojuz lansirana je prema međunarodnoj svemirskoj stanici nakon skoro jednomjesečne odgode zbog tehničkih problema.


S kozmodroma u Bajkonuru u Kazahstanu prema ISS-u su poletjeli Amerikanac Joseph Acaba i Rusi Genadij Padalka i Sergej Revin. Let je odgađan od 30. ožujka kako bi ruska tvrtka RKK Energija mogla pripremiti novu svemirsku kapsulu Sojuza nakon što je predhodna bila oštećena pri testiranju.

Vezani članci ISS (Foto: AFP) Inače suparnici, ali... Postoji područje u kojem Rusi i Amerikanci surađuju već 20 godina Slika nije dostupna Misterij na Međunarodnoj svemirskoj postaji: Astronauti proučavaju organizme koji su možda izvanzemaljski

>> Posada s ISS-a vratila se na Zemlju

Na ISS-u se već nalaze tri astronauta: Don Pettit iz NASA-e, Rus Oleg Kononenko i Andre Kuipers kojeg je poslala Europska svemirska agencija. Od 'umirovljenja' američkih raketoplana 2011. SAD je ovisna o Rusiji za dopremu ljudi i materijala na ISS, što košta Washington oko 60 milijuna dolara po astronautu. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.