Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sigurno sletjeli

Posada s ISS-a vratila se na Zemlju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kapsula Sojuz s dva ruska i jednim američkim astronautom s Međunarodne svemirske postaje (ISS) sigurno je sletjela u Kazahstan.

Sojuz TMA-22 sigurno se padobranom prizemljio u stepu u toj bivšoj sovjetskoj republici, na vrijeme i na određeno mejsto sjeverno od grada Arkaljuka, nakon trosatnog spuštanja iz orbitalne svemirske postaje.

Dužnosnici, tehničari i obitelji članova posade, koji su promatrali slijetanje kapsule na velikom ekranu u kontrolnom centru izvan Moskve, zapljeskali su kada se na snimkama iz helikoptera vidjelo da je Sojuz dotaknuo tlo.

U kapsuli su se na Zemlju, nakon šest mjeseci provedenih na ISS-u, vratili iskusni američki astronaut Daniel Burbank, te ruski kozmonauti Anton Škaplerov i Anatolij Ivanišin.

Njihov let prema postaji u studenome prošle godine bila je prva misija otkako je NASA obustavila 30-godišnji program space shuttle zbog čega se 16 država, koje su uložile 100 milijardi dolara u ISS, kod prijevoza posade može osloniti isključivo na Rusiju. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon četverodnevnog izleta u svemir Olimpijska baklja vraćena na Zemlju Slika nije dostupna Više ne putuje samo brdima i dolinama VIDEO Olimpijska baklja lansirana u svemir

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene