Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Površina Marsa nije samo nepregledna pustoš, kojom dominiraju crveni pijesak, kamenje, krateri i planine. Svako malo, sateliti u orbiti Crvenog planeta na površini snime nešto zanimljivo.


Tako je i u slučaju fotografije koju možete pogledati i koja prikazuje pijavicu na Marsu. Znanstvenici iz NASA-e pretpostavljaju kako je pijavica visoka ogromnih 800 metara te široka 30 metara.

Vezani članci Slika nije dostupna FOTO Mars ima svjež ožiljak Slika nije dostupna FOTO Što je ta 'mala plava točka' na Marsu?

>> Novi dokaz postojanja oceana na Marsu

Snimio ju je NASA-in satelit Mars Reconnaissance Orbiter (MRO), na području Amazonis Planitia, koje se nalazi na sjevernom dijelu tog planeta, prenosi Space.com.

Osim pijavice, na slici je jasno vidi i njezina sjena. Pijavice su česta pojava na Zemlji, a kako se može vidjeti i na Marsu. Tko zna, što će misija Curiosity, koja je trenutno gotovo na pola puta do Marsa, otkriti i poslati nazad na Zemlju, jednom kad dosad najveći rover sleti na Crveni planet. Bit će to spektakularno, kako god ispalo.