Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Mirisni selfie'

Jeste li spremni? Smartphoneom ćemo moći slati i – mirise!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
oPhone korisnicima omogućuje slanje i primanje mirisnih poruka, odnosno objavljivanje 'mirisnih selfija'.

Osim tekstualnih poruka, fotografija i videozapisa, uskoro ćemo putem pametnih telefona moći slati i – mirise. Za slanje, odnosno primanje mirisa bit će potreban poseban uređaj nazvan oPhone kojeg je razvio profesor s Harvarda David Edwards i ekipa iz njegove kompanije Vapor Communications te oni sljedećeg tjedna pokreću indiegogo kampanju za prikupljanje novca za njegovu masovnu proizvodnju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Koristi znoj kao gorivo Novi parfem: Što više smrdite, to zapravo bolje mirište Slika nije dostupna Još uvijek je broj 1 Konačno - Otkrivena tajna najslavnijeg parfema na svijetu!

oPhone sadrži osam spremnika s mirisima (koje Edwards uspoređuju sa spremnicima za tintu u printerima) te se u svakom nalaze četiri mirisa, a kombinacijom ta 32 mirisa moguće je dobiti čak više od 300 tisuća jedinstvenih mirisa.

Uskoro osobni miris kao način identifikacije?!

Ovaj uređaj radi s posebnom aplikacijom za iPhone unutar koje korisnici odabiru kombinaciju mirisa i šalju ih kao poruku prijateljima čiji telefoni moraju (bežično) biti povezani s oPhoneom na kojem će onda moći nanjušiti miris koji im je poslan. Sigurno je da bi korisnici koji na Instagramu i Facebooku objavljuju brojne fotografije hrane voljeli objavljivati i pripadajuće mirise (a popularni bi postali i mirisni selfiji), no teško je zamisliti da bi netko kupio ovakav uređaj samo kako bi mogao nanjušiti kakav miris ima nečija kava ili pizza.

Također, oPhone nije niti jeftin te njegova cijena iznosi 199 dolara, odnosno 149 za korisnike koji ovaj uređaj naruče tijekom Indiegogo kampanje sakupljanja novca. Kampanja počinje sljedeći tjedan, a službeno lansiranje oPhonea očekujemo početkom sljedeće godine.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene