Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tehnološki sajam

S ovim naočalama nećete ostati gladni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na tehnološkom sajmu predstavljene su naočale koje prevode japanski jelovnik.

Naočale koje mogu prevoditi japanski jelovnik dok ga čitate predstavljene su ovog tjedna na tehnološkom sajmu CEATEC u Japanu i izumitelji vjeruju da će biti spremne za prodaju posjetiteljima na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SUDSKA TRAKAVICA Vlasnik kluba u Zadru mora kupiti naočale jednom gostu, a za sve je odgovorna konobarica PR Gracia naočale Naočale filmske dive - Apsolutni MUST HAVE model ovog ljeta

NTT Docomo prikazao je svoj posljednji izum koji objedinjuje kameru, računalo i znanje kako bi nositelju naočala pružio potpuno novi pogled na stvari u vidnom polju. Naočale bi mogle biti od velike pomoći u zemlji u kojoj natpisi i jelovnici na stranom jeziku nisu uobičajeni.

Tehnologija prepoznavanja japanskog pisma omogućuje trenutačni prijevod jezika korisnicima koji putuju u inozemstvo i čitaju jelovnike i druge dokumente, naveo je proizvođač DOCOMO u priopćenju.

>> VIDEO Astronauti dobili 'igračku' iz Japana: 'Ja sam Kirobo, prvi robot astronaut koji govori'

Druga aplikacija na naočalama pretvara svaku ravnu površinu u ekran osjetljiv na dodir i nositelj naočala može primjerice pretraživati internet uz pomoć kruga oko prsta kojim dodiruje tipke i informacije koje jedino on vidi.

Preostale moguće primjene naočala su prepoznavanje lica odnosno identiteta neke osobe i njegove funkcije uz pomoć adresara u pametnom telefonu u kojem su spremljene i fotografije te osobe. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene