Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nokia Lumia 525

Predstavljen nasljednik najpopularnijeg Windows telefona

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nova Lumia ima ekran dijagonale 4 inča, dvojezgreni 1GHz procesor i 1GB RAM-a, a korisnike bi ponajviše trebala privući povoljnom cijenom

Iako tržištem pametnih telefona danas dominiraju Android i Appleov iPhone, sve su popularniji i uređaji koji rade na Microsoftovom mobilnom operativnom sustavu Windows Phone. Za povećanje udjela ovog operativnog sustava najviše je zaslužna Nokia, a partnerstvo između Microsofta i finske kompanije koje je započelo početkom 2011. godine na kraju je kulminiralo Microsoftovim preuzimanjem Nokije za koju su platili više od sedam milijardi dolara.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Predstavljen Windows Phone 8 Microsoft s novom verzijom Windows Phonea napada iPhone i Androide!

Microsoft preuzima Nokijinu mobilnu diviziju za 7,2 milijarde dolara!

Nokia je tijekom ove godine predstavila nekoliko odličnih Windows telefona poput Lumije 1020 s 41MP kamerom, phableta 1520 te modela Lumia 520 koji je korisnike osvojio odličnim omjerom kvalitete i cijene te je upravo ovaj telefon najprodavaniji Windows Phone uređaj do sada. Nokia je jučer predstavila nasljednika ovog smartphonea koji donosi neka poboljšanja te u ovoj kompaniji vjeruju da će ovaj model nastaviti tamo gdje je stao njegov prethodnik i da će oboriti prodajne rekorde kada su u pitanju Windows telefoni.

Model Lumia 525 ima ekran iste dijagonale i rezolucije – riječ je o 4 inčnom ekranu rezolucije 480x800 piksela, radi na dvojezgrenom Qualcommovom 1GHz procesoru te ima 8GB interne memorije koja se može proširiti microSD karticama kapaciteta do 64GB, a korisnicima je dostupno i 7GB besplatnog prostora u oblaku, odnosno na SkyDriveu.

Nokia Lumia 1020 - smartphone s kamerom od 41 megapiksela!

Količina radne memorije povećana je s 512MB na 1GB, dok rezolucije stražnje kamere i dalje iznosi 5MP te nema bljeskalice. Ovaj telefon prvotno će se pojaviti na tržištima nekih azijskih i afričkih zemalja, a iako njegova cijena još nije poznata, očekuje se da će ona iznositi između 180 i 200 dolara bez potpisivanja ugovorne obveze s operaterima.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene