Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

NASA-in HiRISE na površini Marsa snimio je slonovu glavu. Naravno, radi se o sasušenoj lavi koja je na površini crvenog planeta stvorila sliku oka, surle i uha slona.


Fotografija je snimljena 19. ožujka a snimio ju je NASA-in HiRISE (The High Resolution Imaging Science Experiment), najmoćnija kamera koju su Zemljani ikad poslali na drugi planet. Objavljena je početkom travnja.

Vezani članci Slonovi ugibali u Bocvani - 3 Životinje bi došle na pojilišta i uginule: Znanstvenici otkrili što stoji iza tužnih slika stotina preminulih slonova Pareidolija Znate li što je pareidolija? Zavirite u galeriju i iskusite je sami, posve je bezopasna

>> Što je to iznad Marsa?!

'Ovo je dobar primjer fenomena 'pareidolija', kada vidimo stvari (poput životinja) koje ustvari nisu na tom mjestu', napisao je na HiRISE-ovoj internetskoj stranici planetarni geolog Alfred McEwen sa Sveučilišta u Arizoni.

Prastari trag iluzije slona na Marsu nalazi se u regiji nazvanoj Elysium Planitia, najmlađoj od regija na Marsu koje je poplavila lava.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.