Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sve više korisnika Facebooka proteklih nekoliko dana uklanja svoje profilne fotografije i umjesto njih stavlja fotke žirafe.


Ako ste na Facebooku primijetili da je dio vaših prijatelja naoko ničim izazvan promijenio svoju profilnu fotografiju u onu žirafe, u nastavku vam nudimo pojašnjenje.

Vezani članci Ilustracija (Foto: Guliver/Thinkstock) Bizarna nesreća na setu u južnoafričkom rezervatu: Snimatelja ubila – žirafa Slika nije dostupna Rasvijetljena zagonetna smrt: Prijatelji umrli za istim stolom za večerom

Riječ je o zagonetki koja se poput požara proširila najpopularnijom društvenom mrežom. Svatko tko ne uspije odgovoriti na jednostavno pitanje 'za kaznu' mora požirafiti i zagonetku objaviti kao status, ne bi li se i tkogod drugi nasamario.

>> Ova je kompanija odbila Zuckerbergovih MILIJARDU dolara!

Zagonetka u prijevodu s engleskog glasi: '3 su sata ujutro, netko vam zvoni na vratima i vi se probudite. Neočekivani gosti! To su vaši roditelji, stigli su na doručak. Imate džem od jagode, med, vino, kruh i sir. Što ćete prvo otvoriti?'

Prema pravilima, odgovor se ne smije napisati u komentarima statusa, već ga se mora poslati porukom osobi koja je status sa zagonetkom objavila. Netočan odgovor znači obvezu mijenjanja profilne fotografije, neki kažu na 24 sata, drugi na tri dana.

Iako je odgovor na zagonetku prilično jednostavan, s obzirom na sve veću populaciju žirafa korisnica Facebooka, čini se da ipak nije toliko jednostavan.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook