Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kriv je Grand Theft Auto?

Osmogodišnjak ubio ženu nakon što je igrao nasilnu video igru!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osmogodišnjak je, nakon što je igrao Grand Theft Auto, igru poznatu ponajviše po nasilju, ubio svoju 90-godišnju skrbnicu

Jedan je osmogodišnjak iz Louisiane ubio svoju 90-godišnju skrbnicu, a iako motiv ovog ubojstva nije poznat, policija i psiholozi smatraju da bi mogao biti povezan s igranjem nasilne video igre. Naime, prije nego je ubio svoju skrbnicu, ovaj je dječak igrao Grand Theft Auto, video igru koja je, kako kažu na Fox Newsu, 'povezana s poticanjem na nasilje' i u kojoj se ubojstva ljudi nagrađuju dobivanjem bodova, a u SAD-u ona je preporučena samo za osobe starije od 17 godina.

Pročitajte i ovo Danka Ilić Tijelo još nije pronađeno U potragu za Dankom uključili se i mještani rodnog sela jednog od ubojica Alice Wood tragična smrt Pregazila zaručnika nakon svađe pa lagala da je riječ o nesreći: "Osoba kojoj je najviše vjerovao je osoba koja mu je oduzela život"

Pucačina koja je namijenjena djeci od četiri godine!

Iz lokalne policijske postaje kažu da, iako je dječak rekao da se igrao puškom koja je slučajno opalila, dokazi upućuju na to da je on namjerno ubio skrbnicu upucavši je u glavu. Dječji psiholog iz Health Sciences Centera iz Louisiane rekao je novinarima Fox Newsa da mu se čini kako je dječak vježbao pucanje – 'ako imate video igru u kojoj pucate u metu, onda je to neka vrsta vježbe gađanja. Ako imate video igru u kojoj ubijate ljude, onda je to vježba ubijanja ljudi'.

Treba napomenuti da istraga oko ovog ubojstva još traje te da službeno nitko ne povezuje igranje Grand Theft Auta s ubojstvom, no u službenom policijskom izvješću naglašava se kako je prije ubojstva dječak igrao ovu igru koja je poznata po nasilju. Inače, osobe koje su poznavale ubijenu ženu kažu kako je ona imala odličan odnos s dječakom i nikome nije jasno zbog čega je došlo do ubojstva, a prema zakonima Louisiane, ako se i dokaže da je dječak namjerno ubio skrbnicu, njemu se neće moći suditi jer je premlad.

Dječak spasio živote zahvaljujući video igri!

Razni stručnjaci već dugo vremena vode rasprave oko utjecala nasilnih video igara i filmova na ponašanje mladih ljudi, a na Huffington Postu podsjećaju na nedavno istraživanje objavljeno u Youth Violence and Juvenile Justice časopisu koje je dokazalo da postoji povezanost između nasilnih video igara i nasilja među djecom, da bi nedugo nakon toga jedan profesor s Villanova Universityja rekao kako se ne može dokazati direktna veza između igranja nasilnih video igara i nasilja u stvarnom svijetu.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene