Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Starijima od 4 godine

Pucačina koja je namijenjena djeci od četiri godine!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kontroverzna američka organizacija koja se zalaže za slobodu nošenja oružja predstavila je igru za iPhone koja je namijenjena starijima od četiri godine

Nakon nedavnog pokolja u gradu Newtownu u SAD-u, mnogi su kao jednog od krivaca za brojne masakre u ovoj zemlju proglasili National Rifle Association (NRA), snažnu lobističku organizaciju koja zagovara ‘kulturu posjedovanja oružja’ i jedan je od najžešćih protivnika zakona koji bi postrožili pravila posjedovanja i nošenja oružja u SAD-u.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stravični detalji PROFIL DJEČAKA UBOJICE Izvješće otkriva što je radio Lanza prije pokolja u školi Slika nije dostupna Žele spriječiti buduće pokolje Američka policija na internetu će tražiti 'novog Adama Lanzu'!

Ponovno šok i nevjerica: Nove rasprave o oružju u SAD-u

Kao i uvijek do sada, ekipa iz NRA kaže da sloboda posjedovanja oružja nema nikakve veze s krvoprolićima u toj zemlji te smatraju da su za masovna ubojstva krivi nasilni filmovi i video igre poput Grand Theft Auta i sličnih.

Zanimljivo je da je nedugo nakon tih optužbi protiv nasilnih video igara, NRA predstavila vlastitu igru za iPod, iPhone i iPad ‘NRA: Practice Range’ u kojoj korisnici vježbaju pucanje iz različitog arsenala oružja u mete koje podsjećaju na lijesove, a ono što je mnoge šokiralo jest da je na App Storeu pisalo da se ova igra preporučuje za one starije od - četiri godine!

U NRA kažu da njihova igra donosi ‘balans između igrivosti i sigurnosne edukacije’ jer se u njoj mogu naći i savjeti o sigurnom korištenju oružja, zakoni o oružju i drugi edukacijski materijali povezani s korištenjem oružja. U igri su dostupne različite vrste naoružanja, a na NY Daily Newsu kažu da se, pored dostupnih pištolja i pušaka, za 99 centi mogu dobiti i puške slične onoj s kojom je Adam Lanza pobio djecu i učitelje u školi u Newtownu.

Nakon što se ova igra pojavila u Appleovoj online trgovini aplikacijama, mnogi su kritizirali ovaj potez National Rifle Associationa - među inima i senator Chuck Schumer koji je rekao da je ovaj potez jako licemjeran jer je NRA, nakon što su njeni čelnici proglasili video igre krivcima za pokolje u Americi, sada i sama napravila pucačinu koja je namijenjena i maloj djeci.

Djeca sve agresivnija i odvojena od stvarnosti

Na ove kritike reagirali su iz Applea te su ipak pomakli dobnu granicu pa sada u App Storeu stoji da je ‘NRA: Practice Range’ namijenjena starijima od dvanaest godina.

Inače, nakon pokolja u Newtownu stvari su se u SAD-u ipak počele malo mijenjati pa je tako parlament američke savezne države New York u utorak usvojio jedan od najstrožih zakona o kontroli naoružanja u SAD-u kojim se proširuje zabrana za posjedovanje jurišnog oružja, limitira kapacitet spremnika streljiva i uvode nove mjere za držanje oružja podalje od psihički oboljelih, a svo oružje u privatnom vlasništvu u državi morat će se ponovo registrirati. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene