Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prije im je trebalo dva dana

Pogledajte novi REKORD: Svemirski brod do ISS-a stigao za samo 6 sati!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski opskrbni svemirski brod Progress pristao je uz Međunarodnu svemirsku postaju samo šest sati nakon lansiranja s kazahstanskog kozmodroma u Bajkonuru.

Progress je pristao u sklopu ispitivanja novog načina pristajanja uz ISS, objavila je ruska svemirska agencija Roskosmos.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna DOJAVA IZ PRVE RUKE POPODNE POGLEDAJTE U NEBO Iznad Hrvatske preletjet će čudo moderne tehnologije Slika nije dostupna Godina dana u svemiru Astronaut Scott Kelly se vratio na Zemlju, doznajte zašto je baš on važan za NASA-u

Dosad su opskrbnim svemirskim brodovima lansiranim sa spomenutog kozmodroma bila potrebna dva dana da pristanu uz Međunarodnu svermisku postaju.

‘Ovo je prvi put u povijesti postojanja ISS-a da je opskrbni svemirski brod Progress M-16M do postaje uspio stići za samo šest sati’, rekao je predstavnik Roskosmosa, a prenijela agencija Ria Novosti.

>> NASA angažirala privatnu kompaniju za lansiranje satelita

Brodom je dopremljeno gotovo 2,6 tona raznih potrepština, među kojima su gorivo, kisik, voda i hrana, stoji u priopćenju. U ISS-u se trenutačno nalazi šest američkih, ruskih i japanskih astronauta.

Prvi pokušaj novog postupka pristajanja Progressa uz ISS krajem srpnja završio je neuspješno. (Hina) 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite PROVJERENO putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene