Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predator s Facebooka

Roditelji ne znaju za njega, no on je njihova najgora noćna mora!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Društvene mreže i web kamere otvaraju vrata spavaćih soba seksualnim predatorima te bi roditelji morali dobro paziti s kim njihova djeca komuniciraju.

Timothy Storey, 34-godišnjak iz Peckhama sve do nedavno činio se kao 'savršeni suprug britanskog srednjeg sloja' te su se mnogi iznenadili kada je na njegova vrata pokucala policija i uhitila ga jer se na Facebooku predstavljao kao bogati 18-godišnji Tim Stone koji je komunicirao s djevojčicama (neke su imale samo 12 i 13 godina) kojima je slao svoje intimne fotografije, a od njih tražio da se skidaju i šalju mu golišave fotografije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Predator u akciji Nepoznato 'čudovište' noću siše krv, zasad stradalo oko 200 životinja Slika nije dostupna Trudna i opasna NOĆNA MORA ISPOD FRIŽIDERA 'Sreća da je uočila zmiju na vrijeme'

Seksualni predatori iskoristili društvenu mrežu za tinejdžere!

Na Facebooku je imao skoro 800 prijatelja, a sve su bile djevojčice mlađe od 18 godina. 'On je noćna mora svih roditelja, predator koji iskorištava i zlostavlja djecu putem interneta' – ovako su na Daily Mailu opisali Storeya koji je kao profilnu fotografiju koristio sliku na kojoj se čini kao 'simpatičan i nevin mladić', zbog koje se vjerojatno i veliki broj djevojčica odlučio na komunikaciju s njim.

Kako to i obično biva s ovakvim predatorima, on se prvo zbližio s djevojčicama i onda ih nagovorio da mu pošalju svoje golišave fotografije ili da se skidaju pred kamerama putem Skypea, a on bi ih snimao – nakon toga počeo je s ucjenjivanjem djevojčica te im je rekao da mu moraju i dalje slati golišave fotografije i skidati se pred kamerom, inače će te slike poslati njihovim roditeljima.

Uhićen je nakon što ga je prošle godine prijavila jedna 14-godišnja djevojčica kojoj je on dvije godine ranije (dakle kada je imala samo 12) slao svoje golišave slike te je od nje tražio da mu ona pošalje svoje fotografije, a nakon toga prijavila ga je i jedna 13-godišnjakinja koju je natjerao da otvori profil na Skypeu kako bi se pred kamerama mogla skidati, što je on snimao.

Djevojčica na početku nije htjela prijaviti Storeya jer je bila uplašena i vjerovala je da ovaj predator zna gdje ona živi, a kada je istina napokon izašla na vidjelo, policija je napravila pretres njegove kuće u kojoj je na računalu i telefonu pronašla 72 intimne fotografije djevojčica te više od tri tisuće stranica razgovora koje je vodio s djevojčicama putem Skypea i koje su pomogle u identificiranju ostalih žrtava.

Prijeti mu 105 godina zatvora: Ovaj je haker noćna mora svih žena!

'Društvene mreže i web kamere otvaraju vrata spavaćih soba seksualnim predatorima poput Storeya', upozoravaju na Daily Mailu te napominju kako bi roditelji morali dobro pripaziti na ponašanje njihove djece na internetu i društvenim mrežama kako bi izbjegli ovakve predatore.

Ono što je zanimljivo, a mnogi će reći i strašno jest da je Storey na sudu priznao krivnju za osam točaka za poticanja djece na seksualne aktivnosti i dvije točke za snimanje nedoličnih fotografije djece i nije završio u zatvoru jer će, umjesto zatvorske kazne, on tri godine morati pohađati program za seksualne prijestupnike.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene