Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od balona do bicikla!

Evo kako Google želi promijeniti svijet!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Larry Page nedavno je na TED konferenciji objasnio neke od načina na koji njegova kompanija želi poboljšati svijet

Google je trenutno jedna od najmoćnijih kompanija na svijetu, a njen izvršni direktor Larry Page vjeruje da oni mogu iskoristiti moć i veliki novac koji imaju kako bi promijenili svijet. Na nedavnoj TED konferenciji Page je govorio o načinima na koji Googleovci žele promijeniti svijet i poboljšati uvjete života u zemljama u razvoju, ali i zemljama poput SAD-a.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zategnuti odnosi dviju zemalja Otkriven cilj srušenog kineskog balona: Vjetrovi ga otpuhali s kursa i uzbunili SAD Ilustracija UŠLI BEZ DOZVOLE Kina poručila: "SAD je imao više od 10 balona u našem zračnom prostoru"

VIDEO Internet ide u stratosferu

Prenoseći neke od njegovih izjava, na Business Insideru kažu kako je jedan od prvih i najvažnijih koraka ove kompanije omogućiti jednostavan pristup cjelokupnom znanju svijeta, a kako bi to ostvarili, potrebno je svima na svijetu omogućiti pristup internetu. Googlevci su još prošle godine predstavili način na koji to žele napraviti – korištenjem balona koji bi služili kao internetske pristupne točke s kojima bi se povezivali korisnici kojima inače internet nije dostupan.

'Ovo zvuči totalno ludo', komentirao je Page njihov projekt s balonima i dodao kako su pet godina razmišljali o načinu na koji bi omogućili pristup internetu u takvim mjestima te su se na kraju odlučili na balone, umjesto na satelite koji su također bili jedna od opcija. Zahvaljujući vezi s internetom, farmeri u zemljama u razvoju moći će saznati razloge zbog kojih ne uspijeva njihov urod, a moći će se povezivati i s drugim farmerima i s njima razmjenjivati iskustva.

Što se tiče razvijenih zemalja, Page je rekao kako mu je želja da svi u SAD-u javno, ali anonimno objave i podijele svoje zdravstvene kartone jer bi na ta način mogli spasiti sto tisuća života samo ove godine.

Također, vjeruje da bi ljudske živote u budućnosti mogli spasiti i njihovi automobili kojima će, umjesto ljudi, upravljati računala te da će takvi automobili uvelike smanjiti broj poginulih i ozlijeđenih na (američkim) cestama. Još jedna 'luda stvar' o kojoj u Googleu razmišljaju, ali koja je još samo na razini mašte jest zračna staza za bicikle.

Google dokazao: Računala su SIGURNIJI vozači od ljudi!

Naime, Page želi da što više koristimo bicikle, no kako bi smanjili opasnosti koje biciklistima prijete u prometu, on je zamislio zračnu stazu po kojoj bi vozili bicikle i na taj način biciklistima ne bi prijetila opasnost od automobila na cestama. 'Google voli raditi na stvarima na kojima nitko drugi ne radi', zaključio je izvršni direktor ove kopanije i dodao kako su korporacije 'agenti promjene', a osim Googlea pohvalio je i Elona Muska i njegove Tesla automobile i Space X projekt čiji je cilj odlazak na Mars.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene