Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iako glasine o iTV-u kruže već duže vremena, sada je otkriveno kako Steve Jobs uopće nije planirao predstaviti Appleov televizor


Nakon smrti jednog od osnivača Applea Stevea Jobsa, mnogi su se pitali koji će biti sljedeći korak ove kompanije i je li Jobs ostavio nekakav plan za budućnost Applea. Na temelju informacija iz Jobsove biografije koju je napisao Walter Isaacson kojemu je on spomenuo kako želi napraviti televizor koji će biti 'jednostavan za uporabu i imat će najjednostavnije sučelje koje možete zamisliti', s vremenom su se na mreži pojavile brojne informacije o Appleovom TV-u.

Jobsova biografija otkrila posljednju veliku stvar na kojoj je radio

Vezani članci Slika nije dostupna Investitori uzbuđeni: Sprema se nešto VELIKO! Slika nije dostupna Apple za sljedeću godinu priprema pametni televizor?

Brojni analitičari objavljivali su potencijalne opcije iTV-a (kako su vjerovali da bi se ovaj uređaj trebao zvati) te su vjerovali da se to jednostavno sučelje o kojem je Jobs pričao odnosi na glasovno upravljanje televizorom.

Također, s obzirom da se u posljednje vrijeme puno govori o nedostatku Appleovih inovacija nakon Jobsa, ljubitelji ove kompanije nadali su se da će se stvari promijeniti s dva nova inovativna proizvoda – Appleovim pametnim satom i televizorom te da bi ova kompanija s vlastitim TV-om mogla promijeniti cijelu TV industriju.

No, posljednje informacije koje su prenijeli na Cnetu kažu kako Steve Jobs uopće nije namjeravao raditi na razvoju Appleovog televizora. U knjizi 'Haunted Empire: Apple After Steve Jobs' koju je napisala bivši novinarka The Wall Street Journala Yukari Iwatani Kane koja je godinama pratila Apple, navodi se kako je Jobs još prije nego je napustio mjesto izvršnog direktora kompanije svojim najbližim suradnicima priznao kako vjeruje da nikad neće predstaviti vlastiti televizor zbog malih marži i dugih ciklusa nadogradnji (ljudi će češće kupiti novo računalo, telefon ili tablet, nego novi TV).

Ovo je ključno razdoblje za nasljednika Stevea Jobsa!

Jobs je ovo potvrdio i na jednoj Appleovoj konferenciji kad je, na direktno pitanje jednog menadžera o iTV-u 'bez oklijevanja' odgovorio kako Apple neće predstaviti vlastiti TV.

Iako Kane kaže kako postoji mogućnost da Jobs u ovim svojim odgovorima nije bio u potpunosti iskren, treba uzeti u obzir da je prošlo više od tri godine od tih Jobsovih komentara, a iz ove kompanije još nema nikakvih informacija o iTV-u te je vjerojatno da, što se novih proizvoda tiče, u nekoj bližoj budućnosti od Applea možemo očekivati samo iWatch.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook