Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Integrirani televizor'

Jobsova biografija otkrila posljednju veliku stvar na kojoj je radio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jobs je u biografiji rekao da želi napraviti' integrirani televizor koji je u potpunosti jednostavan za uporabu'.

Objavljena Jobsova biografija koju je napisao Walter Isaacson i dalje privlači puno pažnje te nam je otkrila brojne (nepoznate) detalje iz života Appleova šefa i najvećeg tehnološkog vizionara.

Pročitajte i ovo PR Samsung The Frame televizor Neka vaš dom postane pravi digitalni muzej poznatih remek-djela! Slika nije dostupna Muškarac priveden Danas sam bacio televizor kroz prozor... Obiteljska svađa umalo završila tragedijom

Osim različitih zanimljivih informacija – poput one da je Steve Jobs savjetovao Billa Clintona da javnosti kaže istinu u aferi Lewinski, novinari koji su pročitali ovu biografiju kažu da nam je ona otkrila i Appleove planove za budućnost.

Tako je Jobs u jednom od brojnih intervjua koje je dao Isaacsonu rekao da želi 'napraviti integrirani televizor koji je u potpunosti jednostavan za uporabu'. Isaacson kaže da je Jobs htio s ovim tržištem napraviti istu stvar koju je već prije napravio s glazbenim playerima, telefonima i računalima – učiniti televizore jednostavnima i elegantnima.

'Jednostavno bi se sinkronizirali s drugim uređajima i iCloudom' te će imati 'najjednostavnije sučelje koje možete zamisliti', objasnio je Jobs Isaacsonu svoje planove za Appleov televizor.

Inače, glasine o Appleovom televizoru kruže internetom već duže vrijeme, a mnogi su analitičari i prije smrti osnivača Applea govorili da je to 'posljednja velika stvar' na kojoj je Jobs radio u ovoj kompaniji te da ga na tržištu možemo očekivati krajem 2012. ili početkom 2013. godine.

Apple već u prodaji ima Apple TV, set-top box uređaj koji se povezuje se televizorima i na njima reproducira sadržaj s iTunesa, a navodni televizor koji pripremaju imao bi još veći stupanj integracije s iTunesom, iCloudom, ali i Appleovim streaming servisom za filmove kojeg ta kompanija navodno priprema.

Treba uzeti u obzir da smo i ranije čitali neke glasine o Appleovom televizoru koje se nisu pokazale točnima, a s obzirom da nema nikakvih službenih informacija, teško je zaključiti u kojem je trenutno stupnju razvoja iTV ili kako će se već ovaj uređaj zvati – ako će ga Apple ikada predstaviti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene