Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Konkurencija Vineu

Novosti iz Facebooka: Dijeljenje videa putem Instagrama?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na konferenciji koju će Facebook održati ovog tjedna očekuje se da će Zuckerberg predstaviti novu opciju Instagrama – dijeljenje videa

Facebook je prije malo više od godinu dana preuzeo Instagram, a čini se da sada namjeravaju predstaviti najveću promjenu na ovoj društvenoj mreži od akvizicije. Iako službenih informacija iz Zuckerbergove kompanije još nema, za ovaj četvrtak najavili su konferenciju za novinare na kojoj će predstaviti novi proizvod, odnosno 'veliku ideju na kojoj radi njihov mali tim', a brojne glasine kažu da će predstaviti novu opciju na Instagramu putem kojeg će korisnici moći dijeliti videozapise.

INFOGRAFIKA Što Instagramovi filteri kažu o vama?

Nakon što je Facebook nedavno omogućio korištenje hashtagova na svojoj društvenoj mreži, mogućnost dijeljenja videozapisa putem njihovog Instagrama još je jedan udarac Twitteru koji je početkom ove godine predstavio servis Vine putem koje korisnici dijele videozapise u trajanju do 6 sekundi. Vine je prvo predstavljen korisnicima Appleovih iOS uređaja, a nedavno je postao dostupan i na nekim pametnim telefonima koji rade na Androidu.  

Na Ars Tehnici kažu da su se još prije nekoliko tjedana pojavile informacije kako Facebook među svojim zaposlenicima testira opciju dijeljenja videozapisa putem Instagrama – prema tim informacijama, korisnici bi mogli snimati malo duže videozapise u odnosu na Vine (u trajanju između pet i deset sekundi) i dijeliti ih na Instagramu, a još nije poznato hoće li se na tim videozapisima moći koristiti i filteri za uljepšavanje videa.

Twitterov Vine s vremenom je postao iznimno popularan te broj njegovih korisnika stalno raste (pogotovo nakon što je postao dostupan i za Androide), a velika su očekivanja i u Facebooku – s obzirom da Instagram ima više od sto milijuna mjesečnih korisnika, jasno je da već sada postoji jako velika korisnička baza koja će dijeliti videozapise putem ove mreže i koja će se vjerojatno dodatno povećati.

Twitter predstavio Vine - ‘Instagram za video’

Osim glasina o novostima na Instagramu, internetom kruži i glasina kako ova kompanija priprema novi servis koji bi trebao zamijeniti Google Reader – Google je prije nekoliko mjeseci najavio gašenje svog popularnog servisa za praćenje vijesti, što je naišlo na brojne kritike korisnika.

Google Reader gasi se početkom srpnja pa bi Facebook zaista mogao predstaviti vlastiti servis koji će omogućiti lakše praćenje novih vijesti putem ove društvene mreže i na taj način privući korisnike koji su do sada vijesti pratili putem Readera. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene