Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dijeljenje videa putem Twittera

Twitter predstavio Vine - ‘Instagram za video’

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Putem aplikacije Vine moguće je na Twitteru dijeliti videozapise u trajanju do šest sekundi

Nakon što je Facebook kupio Instagram za milijardu dolara, brojni su analitičari zaključili kako će u budućnosti krenuti lov na ‘Instagram za video’, kompaniju i najbolji mobilni video servis putem kojeg će korisnici dijeliti videozapise na svojim mobilnim uređajima.

Iako su na tržištu već dostupni neki zanimljivi servisi i aplikacije, niti jedna od njih nije uspjela privući toliko korisnika i postati popularna kao Instagram čiji se broj korisnika uvelike povećao nakon što su predstavili aplikaciju za Android i nakon što ih je kupio Zuckerberg.

Foto filteri u Twitterovoj aplikaciji za Androide i iPhone

Ovo su tržište na vrijeme prepoznali i u Twitteru te je ova kompanija predstavila aplikaciju Vine (prethodno su preuzeli istoimenu kompaniju) putem koje korisnici mogu snimati i dijeliti videozapise sa zvukom u trajanju do šest sekundi unutar same aplikacije te se ti videozapisi prikazuju unutar samih objava na Twitteru.

Ova je aplikacija posebno zanimljiva jer omogućava jednostavno prekidanje i nastavljanje snimanja tako da se videozapisi mogu snimati i reproducirati kao animirani GIF-ovi (naravno, može ih se snimiti i bez prekidanja), što pridonosi atraktivnosti snimljenog sadržaja.

Objave na Vineu su ‘skraćena forma nečeg većeg’, objavili su na blogu Vinea dodavši da su kratki videozapisi prozori u svijet ljudi, ideja i objekata od kojih se sastoje naši životi. Iz Vinea su potvrdili da ih je ranije preuzeo Twitter dodavši da ove kompanije ‘dijele slične ciljeve i vrijednosti’ jer žele povezati ljude i omogućiti im da lakše dijele sadržaj i saznaju što se događa u svijetu.

Nova opcija na Twitteru: Preuzmite arhivu svih vaših tvitova!

Aplikacija Vine trenutno je dostupna samo korisnicima iPhonea i iPoda Touch, a nakon što je skinete na vaš mobilni uređaj, možete otvoriti novi profil na ovom servisu (i sadržaj dijeliti samo na njemu, slično kao i na Instagramu, a videozapisi mogu se dijeliti i na Facebooku) ili možete koristiti korisničke podatke s Twittera, što je brže i jednostavnije.

Iz Twittera su poručili da trenutno rade i na verziji Vinea koja će biti dostupna i na drugim platformama tako da uskoro možemo očekivati mobilnu aplikaciju i za uređaje koji rade na Androidu i Windows Phoneu 8, odnosno na iPadu.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene