Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Algoritam 'glasuje' o investicijama

Novi član upravnog odbora je – algoritam!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan je investicijski fond rizičnog kapitala proširio upravni odbor u kojem se sada nalazi i algoritam koji će glasati i odlučivati o budućim investicijama

Deep Knowledge Ventures, investicijski fond rizičnog kapitala nedavno je proširio svoj upravni odbor i kao novog člana imenovao – algoritam. Ovaj program nazvan Vital kompaniji će pomagati oko preporuka vezanih uz buduće investicije te će, jednako kao i drugi direktori iz upravnog odbora, glasovati za ulaganje u određene kompanije. Inače, Deep Knowledge Ventures ulaže u lijekove za bolesti povezane sa starenjem, a program će im pomoći obrađivanjem velikog broja podataka na temelju kojih će donijeti odluku o mogućem ulaganju.

Pročitajte i ovo Spora obnova u Zagrebu - 1 Katastrofalno spora obnova Od dvanaest tisuća zahtjeva u Fond stiglo samo devetnaest odluka, srušene su tri kuće: "Stalno čekamo. Mala nada iskrsne i opet ništa" Oštećena zgrada nakon potresa u Zagrebu Regirali na navode Fonda GSKG: "Nije istina da je Grad vlasnik zgrade na Trgu bana Jelačića"

Vital će posebnu pažnju obratiti na financijske informacije o tim kompanijama, intelektualno vlasništvo i patente koje posjeduju, dosadašnje poslovanje, uspjehe na tržištu te prijašnja ulaganja.

Želi se vjenčati sa svojim računalom prepunim porno sadržaja?!

'Na prvi pogled ovo izgleda kao futuristička ideja', komentirao je za BBC profesor Noel Sharkey sa sveučilišta u Sheffieldu te dodao kako se veliki broj kompanija danas oslanja na softver za analizu podataka koji im može detaljno prikazati stanje na određenim tržištima, a na temelju tih podataka upravni odbori i direktori donose odluke o ulaganjima, akvizicijama i slično.

Rekao je i kako je činjenica da će ovaj algoritam imati 'pravo glasa' jednako kao i drugi članovi upravnog odbora samo trik jer se to u biti ne razlikuje previše od drugih sličnih programa koji na sličan način analiziraju dostupne podatke i daju svoje procjene i savjete oko budućih poslovnih poteza.

Prema informacijama Deep Knowledge Ventures, Vital je već odobrio dvije investicije ovog fonda, no nisu rekli o kojim je ulaganjima riječ i jesu li se do sada te investicije pokazale uspješnima.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene