Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razgradnja tijela u moru

Nevjerojatno: Pogledajte ovaj znanstveni eksperiment!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Znanstvenici su se poslužili pionirskim eksperimentom kako bi razumjeli razgrađivanje ljudskoga tijela u moru.

Znanstvenici znaju kako se ljudsko tijelo razgrađuje na kopnu, međutim, njegova razgradnja u moru još je uvijek obavijena velom tajni. Sad su se znanstvenici dosjetili revolucionarnoj ideji i proveli prvi eksperiment.

Pročitajte i ovo Ilustracija kad zatrese ispod površine VIDEO Pogledajte kako izgleda potres pod morem Screenshot Zastrašujuća neman VIDEO Otkrivena divovska anakonda iz Amazone: Teška je 200 kilograma, a glava joj je veličine ljudske

Naime, uzeli su leš svinje, položili ga u kavez i stavili na morsko dno. Kavez je spriječio da velike ribe i morski psi raznesu tijelo, ali je omogućio sitnijim morskim bićima da to učine. Morski su se lešinari nastanili u šupljinama svinjskoga leša i odatle ga počeli razgrađivati.

>> Izvanzemaljci bi u budućnosti mogli pronaći samo OVO od ljudske rase

'Do kraja četvrtog dana morske su uši otišle i ostavile samo kosti', kazao je Gail Anderson, znanstvenik u Simon Fraser Universityju, iz kanadskog Burnabyja, piše New Scientist. Maleni su se rakovi kasnije okupili oko kostura kako bi odstranili ono što je ostalo. 'Ovakvo što nikad nije viđeno', kazala je Lynne Bell, iz tima znanstvenika. 'Radimo na identifikaciji mikroorganizama koje smo našli na kostima, koji bi nam mogli pomoći u razumijevanju kemijskih procesa', dodala je.

Svinjski leševi otkrivaju način na koji se u moru razgrađuju ljudska tijela. 'More mnogo puta na obalu izbaci noge u tenisicama. Ovaj rad objašnjava javnosti kako aktivnost rakova i škampa može dovesti do odsječenih udova i da je to sasvim normalan proces', objašnjava Anderson.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene