Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Glasine kažu da će Microsoft sljedeće godine predstaviti tri tableta s dijagonalama ekrana između 8,6 i 14,6 inča, a očekujemo i Surface telefon i novi Xbox


Ovo je bila velika godina za Microsoft u kojoj su se na tržištu pojavile nove verzije njihovih operativnih sustava za računala i tableta te pametne telefone (Windows 8 i Windows Phone 8), a predstavili su i svoj prvi tablet Surface.

Vezani članci Slika nije dostupna Ovo su NAJIŠČEKIVANIJI telefoni i tableti godine! Slika nije dostupna 'Osmica nije ništa bolja od Windows Viste!'

Ako je vjerovati sve većem broju glasina, čini se da će se Microsoft u budućnosti sve više okrenuti hardveru i razvoju telefona i tableta pa tako već neko vrijeme internetom kruže informacije kako u ovoj kompaniji trenutno testiraju Surface telefon.

Microsoft priprema vlastiti telefon?

Ovaj bi uređaj, naravno, trebao raditi na Windows Phoneu 8, a s njim bi Microsoft napao najjače modele na tržištu poput Samsungova Galaxyja S3 i novog modela iPhonea.

No, osim telefona, Ballmerova bi kompanija tijekom sljedeće godine mogla predstaviti čak tri nova modela tableta dijagonala ekrana od 8,6 pa čak do 14,6 inča – Surface 2, Surface Pro 2 i Surface Book.

Nasljednik modela Surface RT trebao bi imati manji ekran dijagonale 8,6 inča i Qualcommov procesor te će također raditi na Windows RT verziji operativnog sustava. Model Surface Pro 2 imat će veći ekran dijagonale 11,6 inča, radit će na Windows 8 OS-u, a spominje se da bi mogao raditi na Intelovim ili AMD-ovim procesorima.

Osim ova dva modela Microsoft za sljedeću godinu navodno priprema i Surface Book – hibridni uređaj između prijenosnika i tableta koji će imati ekran dijagonale čak 14,6 inča i koji će raditi na Intelovim Haswell procesorima, no na tržištu ga ne trebamo očekivati prije kraja sljedeće godine.

Microsoft u lovu na Apple: Predstavili Windows 8 tablete!

Na Digital Trendsu upozoravaju da se Surface RT tablet tek nedavno pojavio na tržištu, dok Surface Pro u prodaji očekujemo tek početkom sljedeće godine pa se čini da je prerano pričati o njihovim nasljednicima.

Iz Microsofta informacije o novim tabletima i telefonu ne žele komentirati, no neki tržišni analitičari smatraju da je znakovito što su nedavno iz Nokije rekli da im ne bi smetalo da Microsoft predstavi vlastiti pametni telefon (koji bi konkurirao upravo Nokijinim Lumijama) tako da u 2013. zaista možemo očekivati Surface telefon.

Osim mobilnih uređaja, ova će kompanija krajem sljedeće godine najvjerojatnije predstaviti i novu verziju svoje konzole Xbox koja će na tržištu konkurirati nedavno predstavljenoj Nintendovoj Wii U konzoli te nadolazećem PlayStationu 4. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook