Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stiže sljedeće godine?

Microsoft priprema vlastiti telefon?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pojavile su se glasine kako Microsoft, nakon predstavljanja Surface tableta, sada radi na vlastitom pametnom telefonu

Microsoft je imao iznimno aktivan tjedan u kojem su predstavili nove proizvode s kojima će napasti mobilno tržište. Na iznenađenje mnogih, ova je kompanija početkom tjedna predstavila svoj prvi tablet, model Surface koji radi na nadolazećoj verziji njihova operativnog sustava Windows 8.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Po uzoru na Surface tablet VIDEO Pogledajte kako bi mogao izgledati Microsoftov telefon! Slika nije dostupna Tri nova tableta? Microsoft u ofenzivi: Pogledajte što pripremaju

Predstavljene su dvije verzije ovog tableta i reakcije su većinom pozitivne (pogotovo oko dodatne tipkovnice s tipkama osjetljivim na dodir), ali jedino pravo mjerilo uspjeha Surfacea bit će tržite, odnosno potražnja korisnika za Microsoftovim tabletom.

Nakon toga ova je kompanija predstavila i novu verziju svog mobilnog operativnog sustava Windows Phone 8 koja donosi brojna poboljšanja i napredne opcije u odnosu na dosadašnju verziju, a prve telefone koji rade na WP8 na tržištu možemo očekivati nakon ljeta te bi ih trebali predstaviti Nokia, Samsung, HTC i Huawei.

Nakon tableta i mobilnog operativnog sustava, sljedeći Microsoftov korak mogao bi biti – vlastiti pametni telefon! Tako barem smatra Rick Sherlund, analitičar iz Nomure koji, pozivajući se na 'izvore iz industrije', kaže da Microsoft trenutno surađuje s proizvođačima komponenata u razvoju vlastitog telefona koji bi radio na Windows Phone 8 operativnom sustavu.

Sherlund kaže da se uopće ne treba iznenaditi ako Microsoft sljedeće godine predstavi vlastiti telefon jer, s obzirom da su sada predstavili vlastiti tablet, jasno je da imaju planove i na tržištu hardvera, a ne samo softvera.

Microsoft kupuje Nokiju?!

Na Business Insideru kažu da postoje dva razloga zbog kojih bi Microsoft mogao predstaviti svoj smartphone – jedan je što trenutno ne zarađuju puno prodajom mobilnog softvera i licenci za Windows Phone, tako da bi prodajom samih telefona mogli zaraditi puno više novca (poput Applea), a drugi je činjenica da danas jako ovise o Nokiji koja se trenutno nalazi u jako lošoj situaciji i, ako ova kompanija upadne u još veće probleme, Microsoft ne bi imao 'plan b'.

Pitanje je koliko istine ima u ovim glasinama jer bi predstavljanjem svog pametnog telefona Microsoft postao konkurent svojim partnerima, no s obzirom da su već predstavili vlastiti tablet, moguće je da planiraju i vlastiti telefon – možda po uzoru na Google koji jednom godišnje predstavlja svoj Nexus smartphone na kojem demonstriraju sve opcije novih verzija operativnog sustava Android.  

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene