Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Cilj opravdava sredstvo

U čemu je problem? Bio s 88 cura, nije našao pravu, pa odlučio...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neki svoje idealne partnere nađu klasičnom socijalizacijom, dok drugi koriste druge načine kako bi došli do ljubavi života. Recimo hakiranjem i matematikom?

Matematički genijalac Chris McKinley (35) iskoristio je svoje znanje kako bi "unaprijedio" tražilicu portala za upoznavanje OkCupid u svoju korist. U tome je na neki način i uspio, jer je krajnji rezultat njegovih napora bila - zaručnica.

Pročitajte i ovo Petar Andačić - 4 Osvojio titulu šampiona Hrvatska ima matematičkog genija: Osmogodišnji Zagrepčanin izračunao ono što bi i odraslima bio problem Huu Can Tran ubio 10 ljudi Ovo je masovni ubojica iz plesnog studija, bio je učitelj: "Ako bih propustila ples, lako bi se razljutio"

OkCupid ima slogan "Koristimo matematiku da bi vam organizirali spoj", no McKinleyju njihov algoritam za pronalazak idealnog ženskog društva nije davao zadovoljavajuće rezultate. Kad je već bio na rubu odustajanja, odlučio je unaprijediti algoritam kojeg te stranice koriste za pronalazak potencijalnih partnera i napravio je vlastiti algoritam.

Kakav genijalac: Na Facebooku objavio vlastitu potjernicu, uhićen 45 minuta nakon toga

Prvo je napravio više lažnih profila i prikupio podatke o ženama po cijelom SAD-u te nakon toga je hakirao sustav. Nakon malo "tweakanja" ubrzo je imao na pladnju tisuće žena s područja Los Angelesa, koje su imale kompatibilnost s njim 90 posto ili više. po algoritmu kojeg je on osmislio.

McKinley je otišao na spoj sa čak 88 žena, a krajnji rezultat bio je pronalazak one idealne za njega. Christine Tien Wang (27) je umjetnica koja živi blizu njegovog fakulteta UCLA i njegov idealan tip žene, ispostavilo se. Sad su zaručeni.

Sve o tome, do u najsitniji detalj, kako je McKinley osvojio svoju zaručnicu, možete pronaći na Wiredu.

Ruku na srce, ipak, jer ako nakon 88 spojeva s djevojkama, čak i onih slučajnih, muškarac nije u stanju pronaći djevojku za sebe, onda nije problem u matematici ili algoritmima. No ipak, cilj opravdava sredstvo, rekli bi makijavelisti. Poželimo im sreću.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene