Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kad će Nexus tablet?

Googleov tablet stiže tek u srpnju?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Google je navodno odgodio izlazak Nexus tableta kako bi smanjio njegovu cijenu

O Googleovom Nexus tabletu glasine čitamo već mjesecima, a posljednja informacija vezana uz ovaj uređaj kaže da će Google njegovo predstavljanje ipak odgoditi te ga na tržištu možemo očekivati tijekom srpnja.

Pročitajte i ovo Yuri Cortez (Foto: AFP) Simpatični Salvadorac Fotoreporter koji će Vatrene pamtiti cijeli život s obitelji dolazi u Hrvatsku: "Jedva čekamo našu avanturu" Slika nije dostupna SDP protiv HDZ-a AFP napravio profile najvećih rivala: Što kažu o Milanoviću, a što o Karamarku?

Neke dosadašnje (neslužbene) informacije govorile su kako će Google u suradnji s Asusom prvi model Nexus tableta predstaviti već u svibnju, no taj je datum odgođen kako bi Google mogao napraviti neke promjene u dizajnu, a možda i smanjiti cijenu proizvodnje kako bi tablet, kada se pojavi na tržištu, bio konkurentniji.

Iako su neke glasine govorile da bi cijena ovog uređaja mogla iznositi između 149 i 199 dolara, većina analitičare smatra da Googleova trenutna ciljana cijena za Nexus tablet iznosi 249 dolara, a do srpnja se možda spusti za kojih 50 dolara.

Još je od ranije 'poznato' da će Google ovaj tablet razviti u suradnji s Asusom te da bi taj uređaj trebao imati ekran dijagonale sedam inča i da će raditi na četverojezgrenom Tegra 3 procesoru tako da od njega možemo očekivati odlične performanse.

Nexus tablet na tržištu trebao bi konkurirati Amazonovu Kindleu Fire, sedam inčnom tabletu čija cijena iznosi 199 dolara, a možda čak i Appleu i manjem modelu iPada kojeg ova kompanija navodno sprema. O iPadu mini sve se više govori u posljednje vrijeme te bi ovaj uređaj navodno trebao imati ekran dijagonale 7,85 inčna, a na tržištu bi se prodavao za oko 300 ili 350 dolara (cijena iPada 2 sada iznosi 399 dolara).

Iako nema nikakvih službenih informacije o Nexus tabletu i iPadu mini, sve veći broj glasina ukazuje na to da bi Apple i Google zaista mogle predstaviti tablete sa 7, odnosno 7,85 inčnim ekranima – odlična prodaja Amazonova Kindlea Fire pokazala je da su korisnici željni manjih i jeftinijih tableta te da Google i Apple teško mogu zanemariti ovo tržište. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene