Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mnogi su kritičari uvjereni da će zbog svoje prilagođenosti tabletima, novi Microsoftov operativni sustav Windows 8 toj kompaniji nanijeti veliku štetu na tržištu PC računala. No, Bill Gates se ne slaže.


Unatoč moru kataklizmičnih kritika koji s dolaskom operativnog sustava Windows 8 predviđaju propast Microsofta, osnivač te tvrtke Bill Gates ne skriva optimizam.

>> 'Windowsi 8 označavaju kraj Windowsa'

Vezani članci Slika nije dostupna Microsoft uzvraća udarac ovim potezom! Slika nije dostupna Stižu Windows 8 tableti

'To je užasno važan proizvod, koji će ljudima dati najbolje od tableta i PC-a', izjavio je Gates i pojašnjavajući da s novim izgledom i lako dostupnom ponudom aplikacija 'osmica' Windowse vodi na potpuno novu razinu.

'Gdje god se nalazili, ljudi žele moći provjeriti elektroničku poštu, čitati, gledati videosnimke, a 'touch' tehnologija će im to omogućiti', kaže Gates odgovarajući na pitanje o razlozima zbog kojih je njegova kompanija toliko zaokupljena integriranjem raznih novijih tehnoloških krikova u klasična PC računala.

Time odgovara i dijelu kritičara koji smatraju da je 'osmica' zapravo namijenjena prvenstveno tabletima, a ne PC računalima, što prema nekima znači da će Windowsi praktički nestati s PC tržišta.

Inače, novi operativni sustav na tržište bi trebao stići u petak.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook