Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sklopivi telefoni i pametni stol

Ovo su Samsungovi ekrani BUDUĆNOSTI

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na internetu su objavljene fotografije Samsungovih ekrana kakve bi u budućnosti mogli koristiti u telefonima, tabletima, novinama i drugim uređajma

Internetom već nekoliko godina kruže glasine o savitljivim i zakrivljenim ekranima koje pripremaju mobilne kompanije, a Samsung i LG prošlog su mjeseca napokon predstavili prve modele pametnih telefona s takvim ekranima.

Ovo je PRVI telefon sa zakrivljenim ekranom

Samsungov model Round horizontalno je zakrivljen te ovakav ekran korisnicima omogućava neke zanimljive opcije – npr. njegovim pomicanjem na jednu stranu dok se nalazi na stolu na ekranu će se pokazati osnovne informacije poput vremena, poziva, poruka i slično. LG-jev Flex zakrivljen je vertikalno te u ovoj kompaniji kažu da bi takav ekran mogao poboljšati kvalitetu razgovora (jer je zbog zakrivljenosti mikron bliže ustima) te omogućiti 'IMAX kvalitetu' prilikom gledanja videozapisa.

U budućnosti možemo očekivati sve više telefona sa zakrivljenim ekranima (iz LG-a su već najavili da će svoje zakrivljene ekrane proizvoditi i za druge kompanije), a na stranici oled.at objavljene su fotografije Samsungove vizije budućih zakrivljenih i savitljivih ekrana. Zahvaljujući ovakvim ekranima, u budućnosti bi pametni telefoni mogli biti toliko savitljivi da bi ih mogli sklopiti u nekoliko dijelova i staviti u novčanik.

Kada nam telefon bude potreban, samo bi ga odmotali i koristili kao i današnje uređaje. Osim u pametnim telefonima i tabletima, ovi će se savitljivi ekrani moći koristiti i u sklopivim novinama i knjigama pa čak i kao pametni stolovi. Koncept tzv. 'edu deska' prikazuje savitljivi ekran koji može prikazivati 3D sadržaj i koji se može postaviti preko klasičnog stola, a u priloženim fotografijama prikazani su primjeri kako se takav ekran može iskoristiti u edukaciji (pri sviranju klavira, istraživanju svemira itd.).

LG priprema nelomljive i savitljive ekrane za mobilne telefone!

Telefone koje možemo saviti i staviti u novčanik i ekrane za pametne stolove ne treba očekivati tijekom sljedećih nekoliko godina, no s obzirom na brzinu napretka tehnologije i sve više 'pametnih' uređaja, Samsung ili neke druge kompanije ovakve bi uređaje mogli predstaviti do 2020. godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene