Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kineski Steve Jobs

Evo zašto su velike kompanije u strahu od ovog čovjeka!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U odnosu na isto razdoblje prošle godine te bi ova kompanija uskoro mogla postati veliki konkurent najvećim mobilnim kompanijama

Nakon što je Xiaomi objavio rezultate prodaje svojih pametnih telefona za prvi ovogodišnji kvartal, brojni su mediji objavili kako je ova 'kineska kopija Applea' u Kini prodala više pametnih telefona i od samog Applea te kako postaje sve važniji 'igrač' na globalnom tržištu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Xiaomi sve popularniji Evo što ZAPAD mogu naučiti od 'kineskog Applea'! Slika nije dostupna Bombastično Kineski 'Steve Jobs' Googleu preoteo vodećeg menadžera

Ova je kompanija sada objavila prodajne i poslovne rezultate za prvih šest mjeseci ove godine te je u ovom razdoblju isporučeno više od 26 milijuna smarpthonea – kada se ova brojka usporedi s brojem prodanih telefona u 2012. i 2013. godini, jasno je zašto velike mobilne kompanije (uključujući i Apple i Samsung) mogu strahovati od Xiaomija i njegovog karizmatičnog šefa Lei Juna (u medijima često nazivanog 'kineskim Steveom Jobsom').

Kineski fenomen: Prodali su više telefona od Applea, a sada kreću u osvajanje svijeta!

Naime, tijekom cijele 2012. godine prodali su malo više od 7 milijuna pametnih telefona, a prošle godine prodali su 18,7 milijuna te porast prodaje pametnih telefona u prvoj polovici ove godine iznosi čak 270 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, pri čemu su zaradili 5,3 milijardi dolara, odnosno skoro 150 posto više u odnosu na prošlu godinu.

Osim što su u Kini prodali više telefona od Applea, na Tech Cruncheu napominju kako su u travnju prodali više smartphonea i od Samsunga, dok je njihov RedMI najprodavaniji telefon u Kini. Zanimljivo je da je za više od 40 posto korisnika Xiaomijev telefon njihov prvi smartphone u životu, ali skoro četvrtina njihovih korisnika prebacila se sa Samsunga.

Njihov trenutno najjači telefon jest model Mi 3 koji ima 2,3GHz četverojezgreni procesor i Full HD ekran, a njegova je cijena duplo jeftinija od top modela Applea, Samsunga i drugih kompanija i iznosi 330 dolara (riječ je o cijeni za otključani model, bez potpisivanja ugovora), dok cijena modela Redmi iznosi samo 130 dolara – za što korisnici dobiju model s 1,5GHz četverojezgrenim procesorom i HD ekranom.

Xiaomi je već najavio veliki pohod na globalno tržište te bi uskoro sa svojim jeftinim Androidima mogli postati velika prijetnja najvećim mobilnim kompanijama. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene