Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bombastično

Kineski 'Steve Jobs' Googleu preoteo vodećeg menadžera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kineski proizvođač 'pametnih telefona', čiji direktor pokušava imitirati pokojnog Stevea Jobsa, Googleu je preoteo vodećeg menadžera Huga Barru.

Da kineske tehnološke kompanije imaju velik apetit kada je riječ o tržištu mobitela i smartphonea, svjedoči i vijest o bombastičnom transferu jednog od vodećih ljudi Googlea u malo poznatu kinesku tvrtku Xiaomi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Xiaomi osvaja svijet Kineski fenomen: Prodali su više telefona od Applea, a sada kreću u osvajanje svijeta! Slika nije dostupna Sad ih imaju 315 Drastično porastao broj kineskih milijardera

>> Više od 70 država u 2013. tražilo je podatke o korisnicima Facebooka

Kako javlja New York Times, dosadašnji potpredsjednik Googlea za razvoj operativnog sustava Android Hugo Barra seli na Daleki istok te će u Xiaomiju preuzeti funkciju direktora za međunarodnu ekspanziju.

Xiaomi između ostalog proizvodi 'pametne telefone' koji podsjećaju na iPhone, ali za operativni sustav imaju Android. Prodaju se po nešto nižim cijenama od uređaja najjačih svjetskih proizvođača, a tvrtka trenutno drži oko 5 posto golemog kineskog tržišta, što znači da je nešto jači igrač od američkog Applea, ali daleko slabiji od korejskog Samsunga.

Glavni direktor Lei Jun sanja o velikom prodoru na globalno tržište, a pritom stilom odijevanja i spektakularnim prezentacijama pokušava imitirati pokojnog čelnika Applea Stevea Jobsa.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene