Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Po prvi puta izabrana žena!

Veliko priznanje: NADMAŠILA i Zuckerberga!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na poznatoj '40 under 40' listi top 40 direktora i poduzetnika mlađih od 40 godina na prvo je mjesto prvi puta izabrana jedna žena – Marissa Mayer.

Po prvi puta od kada Fortune objavljuje listu '40 under 40', odnosno popis top 40 direktora i poduzetnika mlađih od 40 godine prvo mjesto na ovoj ljestvici zauzela je žena. Prošle godine ovu je listu predvodio jedan od osnivača i izvršni direktor Googlea Larry Page, iza kojeg se nalazio Mark Zuckerberg, dok je treće mjesto držala Marissa Mayer.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Googleov (opasan) plan Dolaze terminatori: Dominantna vrsta više neće biti ljudi, nego – roboti! Slika nije dostupna Poručuje Larry Page 'Volite Google i nemojte se brinuti o privatnosti'

Sramežljiva šminkerica koja je 'ušla u povijest': Ove stvari niste znali o njoj

Ove godine došlo je do promjena na vrhu te je prvo mjesto zauzela Marissa Mayer, što je još jedan veliku uspjeh Yahooove izvršne direktorice koja je prva žena koja ikada zauzela prvu poziciju na ovom popisu Fortunea. Iza sebe je ostavila Jacka Dorseya, jednog od osnivača Twittera i trenutnog izvršnog direktora Squarea i šefa Facebooka Marka Zuckerberga.

'Ovo je popis najvećih zvijezda u usponu', komentirali su na Cnetu '40 under 40' listu na kojoj šest od prvih deset mjesta zauzimaju direktori tehnoloških kompanija. Govoreći o brojnim uspjesima Marisse Mayer, na ovoj stranici kažu kako je prvo mjesto na ovoj ljestvici apsolutno zasluženo jer je bivša zaposlenica Googlea 'ponovno oživjela kompaniju'.

Od kada je došla u Yahoo poduzela je brojne mjere s kojima je promijenila Yahooovu kulturu – počela je sa sitnim stvarima poput besplatnih obroka i top modela pametnih telefona koje je podijelila zaposlenicima, zabranila je rad od kuće koji su mnogi zaposlenici iskorištavali, preuzela je brojne kompanije ponajviše zbog mladih i talentiranih zaposlenika koji bi u budućnosti trebali raditi na razvoju novih i inovativnih Yahooovih proizvoda (do sada 22 akvizicije, uključujući i Tumblr Davida Karpa koji se nalazi na 24. mjestu ove Fortuneove liste), a Yahoo je prestigao Google te su njihove stranice postale najposjećenije u SAD-u.

VELIKI USPJEH Marisse Mayer: Yahoo ispred Googlea!

Na Fortuneu kažu da je najveći izazov Mayer i Yahooa budući porast prihoda, no napominju kako se investitorima itekako sviđa smjer u kojem vodi kompaniju i svi potezi koje je do sada napravila, što dokazuje i stanje na burzi jer je cijena dionice od kada je ona preuzela kompaniju porasla za čak 86 posto.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene