Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žena među inženjerima

Sramežljiva šminkerica koja je 'ušla u povijest': Ove stvari niste znali o njoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otkriveni su neki manje poznati detalji o Yahooovoj šefici koja za sebe kaže da je 'samo štreberica koja voli kodiranje'.

Od kada je preuzela mjesto izvršne direktorice Yahooa brojni mediji prate svaki potez Marisse Mayer, a ranije ovog mjeseca o njoj se raspisao i Vogue, dok je na Business Insideru objavljena njena neautorizirana biografija. Osim brojnih stvari koje su nam već dobro poznate o Mayer – da je radila u Googleu i da je uvela brojne promjene u Yahoo koji je pod njenim vodstvom ponovno krenuo uzlaznom putanjom, novinari Voguea i BI-a objavili su i neke detalje iz privatnog života koji do sada nisu bili previše poznati o Marissi Mayer.

Yahoo je ponovno 'cool': Godina dana Marisse Mayer

Jako voli brojeve – 'Mayer o priča o brojevima kao da su ljudi', napisao je Jacob Weisberg iz Voguea i rekao kako se šefica Yahooa nije previše veselila kada je navršila 37. godinu života. No, ta se godina pokazala prilično fantastičnom – 'pogotovo kada se uzme u obzir da je broj 36 djeljiv s dvanaest'.

Obožava modu – šefica Yahooa prati posljednje modne trendove i njen je ormar pun dizajnerske odjeće te svake sezone dodaje 'nove boje' svojoj kolekciji.

Mayer je jako stidljiva – kad god dođe na neku zabavu, prvih petnaest minuta želi otići pa čak i na zabavama koje organizira u svojoj kući. Kaže da se mora jako boriti sa svojom stidljivošću te da je naučila da, ako na nekoj zabavi ostane duže vremena i malo se privikne, na kraju se čak i zabavi.

Sa zabava odlazi bez pozdrava – kada je novinar Vougea bio na zabavi u njenoj kući, primijetio je kako nitko od gostiju nije znao gdje je Marissa jer je ona otišla bez da se ikome javila. Na takav način često odlazi s partyja – samo pokupi stvari i nikoga ne pozdravi prije nego ode.

Ljubav prema znanosti naslijedila je od oca – njen je otac bio znanstvenik koji je posebno bio zainteresiran za očuvanje okoliša.

Brojni hobiji – uvijek je u isto vrijeme radila više poslova te je još u mladosti imala brojne hobije i bavila se velikim brojem izvanškolskih aktivnosti – balet, klizanje, sviranje klavira, plivanje itd.

VELIKI USPJEH Marisse Mayer: Yahoo ispred Googlea!

Jedina žena među inženjerima – poznato je da je Marissa Mayer bila 'zaposlenik broj 20' u Googleu te su je često pitali kako je to biti jedina žena među inženjerima, a ona bi uvijek odgovarala kako to nikad nije niti primijetila.

Za sebe kaže da je naivna – u razgovoru za Vouge rekla je kako je ona prilično naivna osoba, kaže da je 'samo štreberica koja voli kodiranje' te da nije bila predodređena postati šefica velike tehnološke kompanije.

Ušla je u povijest – Weisberg kaže da je ona sudjelovala u razvoju jednog od najuspješnijih proizvoda u povijesti oglašavanja – Googleovog AdWordsa.

Perfekcionist – bivši kolege iz Googlea za nju su znali govoriti kako može primijetiti male detalje koje drugi ljudi nikad ne bi uočili te da upravo takvi detalji čine razliku između lijepih i savršenih proizvoda i ostalih, običnih proizvoda. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene