Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BlackBerry X10

Smartphone s ekranom osjetljivim na dodir i hardverskom tipkovnicom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na mreži su se pojavile fotografije novog BlackBerryja koji bi trebao imati veliki ekran osjetljiv na dodir i hardversku QWERTY tipkovnicu

BlackBerry pametni telefoni godinama su bili prvi izbor za poslovne korisnike, no nakon predstavljanja iPhonea i Androida koji su popularizirali ekrane osjetljive na dodir, sve više korisnika hardverske tipkovnice zamijenili su virtualnim, a kompanije koje se nisu prilagodile trendu ekrana osjetljivih na dodir - prvenstveno Research In Motion (proizvođač BlackBerryja) i Nokia, izgubile su veliki udio na tržište i zapali su u velike probleme.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Cijena nije poznata Velika akvizicija na pomolu: Lenovo će preuzeti proizvođača BlackBerryja? Slika nije dostupna Veliki problemi za Research In Motion Katastrofa za proizvođača BlackBerryja

Je li ovo 'ubojica' iPhonea?

U Research In Motionu nadaju se da će od sljedeće godine ponovno početi njihov uspon na tržištu te su za kraj siječnja najavili predstavljanje nove verzije mobilnog operativnog sustava (BlackBerry 10 OS) i prvih pametnih telefona koji će raditi na ovom OS-u.

Dosadašnje glasine o novim modelima BlackBerryja govorile su kako ova kompanija priprema dva napredna modela pametnih telefona, od kojih će jedan biti klasičan model s ekranom osjetljivim na dodir, dok će drugi model imati hardversku QWERTY tipkovnicu koja bi trebala biti idealna za pisanje (dugih) mailova i poruka, a iznad nje će imati veliki ekran osjetljiv na dodir.

Do sada su se na mreži pojavile fotografije modela koji ima samo ekran osjetljiv na dodir, a prije nekoliko dana na stranici Crackberry.com objavljena je i prva fotografija modela iz BlackBerry N serije (ovaj model navodno će se prodavati kao BlackBerry X10) koji bi trebao imati punu QWERTY tipkovnicu.

Ovaj model sličan je jednom od najpopularnijih BlackBerryja (Bold), a na objavljenoj slici čini se da će novi model, uz hardversku tipkovnicu, imati i veći ekran od Bolda koji će također biti osjetljiv na dodir te prednju kameru.

Katastrofa za proizvođača BlackBerryja

Na Engadgetu kažu da bi rezolucija ekrana ovog telefona mogla iznositi 720x720 piksela uz gustoću piksela od 331 piksela po inču. Osim ova dva modela koji bi trebali biti vrh ponude Research In Motiona, ova kompanija navodno priprema još nekoliko slabijih/jeftinijih pametnih telefona, od kojih bi neki modeli također trebali imati hardverske tipkovnice.

Što mislite o ovakvim telefonima - ima li još nade za hardverske tipkovnice ili budućnost pripada samo ekranima osjetljivim na dodir s virtualnim tipkovnicama? 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene