Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ekonomičniji model

Apple želi proširiti tržište s jeftinijim iPhoneom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki informatički div Apple trebao bi u utorak pokazati nove modele, osjetno jeftinije, svojeg iPhonea koji bi mu mogao omogućiti da se proširi na nova tržišta dok pokušava vratiti položaj koji mu je pripadao među smartphoneima.

Analitičari predviđaju da će Apple u utorak u svojem sjedištu u Silicon Valley otkriti ekonomičniji model iPhonea koji bi tom divu omogućio da konkurira proizvođačima jeftinijih smartphonea.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Za 60 kvadrata 80 eura Zagreb: 50 posto povoljniji najam stanova Slika nije dostupna U potrazi za boljim cijenama Trst je Hrvatima opet u modi

Apple bi ujedno trebao predstaviti i poboljšanu inačicu svojeg klasičnog visokotehnološkog modela. Po Charlesu Golvinu, analitičaru specijaliziranog kabineta Forrrester, ona bi se trebala zvati '5S' i imati isti izgled kao i prethodne verzije ali s novim, bržim procesorom i novim grafičkim sposobnostima.

Glasine govore o uvođenju zlatne boje i prepoznavanja otisaka prstiju za pojačanu sigurnost.

>> FOTO Zagrepčanki iPhone zazvonio i eksplodirao pokraj glave

iPhone niske cijene nazvan je '5C' jer će se 'nuditi u brojnim bojama, poput walkmana iPod Touch', dodao je Golvin.

Za analitičare, 5C je važan za osvajanje kupaca u Kini te za nova tržišta gdje je posebno intenzivna konkurencija jeftinijih modela koji rade s Googleovim operativnim sustavom Android. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene