Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog ekonomske krize i velikih poskupljenja u našoj zemlji, Hrvati, a najviše Riječani, Puljani i Zagrepčani pribjegavaju kupnji u inozemstvu.


Hrvati kupuju u velikom tršćanskom trgovačkom centru jer kako kažu odlaze tamo gdje im je jeftinije. Cijene su tako u prosjeku 30 posto niže. Najviše se kupuju prehrambeni artikli, drogerija, ali i odjeća i obuća.

Vezani članci Vrijeme šopinga (Foto: sadanduseless.com) Popusti u dućanima su počeli, no muškarcima jako teško pada šoping Sandra Perković (Foto: Matija Habljak/PIXSELL) Zaljubljena Sandra Perković blista od sreće: ''Uvijek sam zaljubljena! Upoznat ćete ga!''

Božićni kolač jeftiniji je nego u Hrvatskoj, a jednak je slučaj i s pjenušavim vinima. Jeftinija je i tjestenina, sir, kava, maslinovo ulje, tunjevina, drogerija. Talijani su poznati trgovci, koji svaki proizvod znaju i lijepo zapakirati, a kupce dodatno privlače prostori okićeni i ukrašeni u božićnom ugođaju.

Vraćajući se iz blagdanske kupovine punih prtljažnika automobila, Riječani, Istrani i ostali Hrvati uzimaju u obzir da se preko granice bez carinjenja može prevesti 50 eura robe. Tako pri samo jednoj kupovini, četveročlana obitelj može uštedjeti i nekoliko stotina kuna.