Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za 60 kvadrata 80 eura

Zagreb: 50 posto povoljniji najam stanova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački podstanari ili oni koji stanuju kod roditelja uskoro će se moći prijaviti na natječaj za najam gradskih stanova u naselju Sopnica Jelkovec koji će biti 50 posto povoljniji, od 2,50 do 3,59 eura po četvornom metru, ovisno je li riječ o većem ili manjem stanu, istaknuto je danas na sjednici zagrebačkog Gradskog poglavarstva.

Prema zaključku o raspisivanju natječaja za najam gradskih stanova, što su ga danas prihvatili gradski čelnici, mjesečni najam stana do 60 četvornih metara bit će 80 eura, od 60 do 100 četvornih metara 115 eura, a za stan veći od 100 četvornih metara mjesečni najam bit će 135 eura, uz doplatu od 1,50 do dva eura za neto korisnu površinu stana. Stanovi će se davati u najam na pet godina, na temelju Konačne liste reda prvenstva za odabir stana, a prijava se može predati u pisarnicama po područnim uredima, kao i u centralnoj pisarnici u Gradskom poglavarstvu, od 8,30 do 15 sati.

Pročitajte i ovo Prazan stan Nesređeni odnosi Koliko u Hrvatskoj ima praznih stanova? "Moguće je da je doslovno svaki deseti stan u glavnom gradu trenutno neuseljen" Stanovi: Ilustracija - 8 Što Hrvatska može naučiti? Stambena kriza teško pogađa jednu europsku zemlju: "Svaki put kad se probudim, pomislim - odlazim li danas ili ostajem?"

Natječaj će se istodobno oglasiti u Večernjem listu, Jutarnjem listu i Vjesniku te na oglasnim pločama gradske uprave i na web stranici grada: www.zagreb.hr i trajat će 15 dana. U najam se daje 548 gradskih stanova, a pravo na dodjelu stana u najam imaju osobe s prebivalištem u Zagrebu, koje nemaju u vlasništvu stan ili kuću u Hrvatskoj, podstanari su, zaštićeni najmoprimci u stanu za rušenje ili u nadstojničkom stanu te oni koji stanuju s roditeljima. Prednost će imati mladi visokoobrazovani Zagrepčani, samohrani roditelji, žrtve obiteljskog nasilja.

Jeftiniji stanovi važni za mlade

'Pokazalo se da je 'Zagrebački model stanogradnje' jeftiniji 50 posto nego na tržištu što je važno posebice za mlade', kazao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na konferenciji za novinare nakon sjednice zagrebačkog Gradskog poglavarstva. Na zamolbu da komentira neke najave iz Zagrebačkog holdinga da se odustaje od Zagrebačkog modela stanogradnje u Podbrežju, Bandić je odgovorio da 'neće komentirati komentare', ali i dodao da nema izlaska iz gospodarske krize bez ulaganja u infrastrukturne objekte i stanogradnju naglašavajući da će 'do kraja' insistirati na zagrebačkim gospodarskim smjernicama gdje je to i u planu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene