Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Apple je obznanio što plani napraviti s golemih 97,6 milijardi dolara u gotovini, koja sjedi neiskorištena. Ukratko, ništa spektakularno.


Dioničari Applea dobit će dividendu, a sam Apple će otkupiti vlastite dionice u vrijednosti do 10 milijardi dolara, prenosi BBC. Dividendu će isplatiti un visini od 2,65 dolara po dionici.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO Počela prodaja iPhonea 6: Pogledajte kako se jedan od prvih kupaca osramotio! Slika nije dostupna Povijesni dan za Apple: Pratite UŽIVO!

Apple će otkupiti svoje dionice početkom iduće fiskalne godine, a program otkupa potrajat će tri naredne godine oko toga.

U samo godinu dana Apple je svoju zalihu novaca povećao sa 59.7 milijardi dolara na 97.6 milijardi, a sada svi čekaju da vide što će biti s tim novcem.

Novi izvršni direktor Tim Cook i financijski direktor Peter Oppenheimer oko 13 sati održali posebnu konferenciju za javnost na kojoj su otkrili planove tvrtke vezane uz trošenje zarađenih milijardi.

>> Znate li koji je Appleov 'problem'? Imaju previše novca!

Dioničari, koji isplatu dividendi nisu imali od sredine 90-ih, kada su imali financijskih poteškoća, napokon su došli na svoje ovom odlukom.

>> Sve što trebate znati o novom iPadu!