Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepoznavanje tehnoloških pojmova

HTML je spolna bolest, a Blu-ray morska životinja?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istraživanje o poznavanju tehnoloških pojmova koje je provedeno u SAD-u, pokazalo je neke zanimljive rezultate – npr. neki vjeruju da su tableti računala koja ljude podsjećaju kada trebaju popiti tablete

Kompanija Vouchercloud provela je istraživanje o poznavanju tehnoloških pojmova među skoro 2,400 internetskih korisnika iz SAD-a te su rezultati ovog istraživanja pokazali da, usprkos tome što sve više koristimo tehnologiju, veliki broj ljudi i dalje ne zna značenje pojmova koje često koriste.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novi zakon Opasne slušalice: MP3 playeri u EU morat će se utišati! Slika nije dostupna Militarni propust VIDEO: Za 10 dolara kupio MP3 s povjerljivim podacima američke vojske

Nevjerojatne činjenice o tehnologiji koju koristite svaki dan!

Osobama koje su sudjelovale u istraživanju pokazani su pojmovi povezani s tehnologijom i pojmovi koji nemaju veze s tehnologijom i ponuđena su im tri odgovora s definicijama, a dio ispitanih, među inim, imao je velikih problema s definicijom HTML-a. Naime, više od deset posto ispitanih Amerikanaca smatra da je HTML (što je kratica za HyperText Markup Language, prezentacijski jezik za izradu web stranica) – spolno prenosiva bolest.

Osim HTML-a, ovo je istraživanje pokazalo i nepoznavanje brojnih drugih tehnoloških pojmova pa tako više od četvrtine njih misli da je gigabyte insekt iz Južne Amerike, dok njih čak 77 posto nije znalo što označava kratica SEO (search engine optimization, odnosno optimizacija stranica za tražilice). Zanimljivo je da čak 23 posto ispitanih nije znalo što je MP3 te vjeruju da je ovaj popularni audio format u biti robot iz Star Warsa, dok 15 posto ispitanih smatra da se termin softver odnosi na – udobnu odjeću.

Od ostalih zanimljivosti ovog istraživanja treba izdvojiti i kako je 12 posto ispitanih za USB zaokružilo odgovor kako je to kratica neke zemlje u Europi, dok 18 posto njih vjeruje kako je Blu-ray morska životinja.

Nosiva tehnologija: Najveći tehnološki trend budućnosti

Također, usprkos sve većoj popularnosti tableta čija bi prodaja uskoro trebala premašiti prodaju osobnih računala, dva posto ispitanika su na pitanje o 'tabletnim računalima' zaokružili odgovor kako su to računala koja ljude podsjećaju kada trebaju popiti tablete.

Iako je dio ispitanih pokazao veliko neznanje tehnoloških pojmova, na LA Timesu kažu kako više od 61 posto njih smatra kako je poznavanje tehnoloških pojmova danas iznimno važno.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene