Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Podatke američke vojske na MP3 koji je kupio u trgovini rabljenom robom u Oaklandu, pronašao je 29-godišnji Novozelanđanin. Kaže da ne zna razmjere tajnosti tih podataka, ali da mu je žao što ih je ikada vidio.


Chris Ogle iz Whangareija u posjetu SAD-a, u Oklahomi je kupio rabljeni MP3 za deset dolara, a kada je došao kući i pokrenuo uređaj otkrio je da se na njemu nalaze podaci američke vojske. Dokumenti koji su se otvarali pred njegovim očima sadržavali su brojeve telefona i osobne detalje američkog vojnog osoblja. Ogle kaže kako ne zna razmjere povjerljivosti ovih podataka, niti koliko je štetno što je ih je vidio.

Vezani članci Slika nije dostupna Objavio fotografiju na kojoj ga supruga - doji! Slika nije dostupna Stiflerova mama pokazala svoj legendarni dekolte!

Na playeru je pronašao 46 fileova koji uključuju imena vojnika smještenih u Afganistanu i vojnog osoblja koje se borilo u Iraku. Dokumenti su uključivali detalje opreme koja je poslana u bazu i privatne informacije o vojnicima koji uključuju brojeve zdravstvenog osiguranja, a jedna je vojnikinja navedena kao trudna.

Peter Cozens, direktor strateških studija na Sveučilištu Victoria u Wellingtoneu rekao je kako je stavljanje podataka na MP3 player kršenje jednom od najvažnijih vojnih pravila. 'Jedno od prvih pravila u vojsci jest da oponentu ne dajete podatke koji bi mogli kompromitirati vaš položaj ni koji način', kaže Cozens. Američko ministarstvo obrane zabranilo je u studenom prošle godine korištenje prenosivih medija za  prijenos podataka, poput CD-a, DVD-a i floppy diskova.