Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neke sigurno niste znali

Nevjerojatne činjenice o tehnologiji koju koristite svaki dan!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Količina sadržaja koja se svakodnevno pojavljuje na internetu nepojmljiva je. Evo nekoliko podataka koji bi vam mogli biti zanimljivi.

1. Danas postoji 9 puta više sadržaja na internetu nego prije 5 godina i to zahvaljujući korisnicima koji međusobno dijele fotografije, snimke, tweetove, statuse, članke... 2011. godine je na internetu postojalo 2 zetabajta sadržaja. (1 zetabajt = 1 bilijun gigabajta), piše Business Insider.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najveći trgovački centar Nova ljetna iznenađenja u Westgateu Slika nije dostupna Golema potrošnja svega Poseban 'planet' na Zemlji - Činjenice zbog kojeg je ovo područje toliko različito od ostatka svijeta

2. Na internetu se svakodnevno pojavi oko 500 milijuna novih fotografija.

3. Servis za dijeljenje slika Snapchat svakodnevno generira 150 milijuna fotografija što je znatno više od Instagrama, ili jedna trećina od ukupnog broja fotografija koje se uploadaju na Facebooku.

4. YouTube raste nevjerojatnom brzinom - svake minute na njega se uploada više od 100 sati materijala.

>> FOTO Na 'špijunskoj karti' Hrvatska je označena zelenom bojom!

5. YouTube se po broju korisnika opasno približava Facebooku, a Tumblr se u samo godinu dana digao iz potpune nepoznanice do redovito korištene društvene mreže.

6. Sve popularnije postaju fitness aplikacije.

7. Tableti se prodaju brže od smartphonea. U manje od tri godine, koliko se nalaze na tržištu, u prodaji su 'prešišali' stolna računala i notebookove.

8. Prosječan korisnik mobitela za svojim uređajem poseže 150 puta u danu. Većinu tog vremena zapravo samo provjeravaju koliko je sati.

9. Iako se skeniranje QR koda kod nas baš i ne koristi, u Kini bilježi golem porast. Svake godine skenira se 4 puta više QR kodova nego prijašnje godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene