Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nesvakidašnji prizor

Svjedok o slijetanju aviona na autocestu: "Priseban je bio pilot, ali i vozači koje je nadlijetao. Na vrijeme su to uočili. Svaka im čast svima"

Avion sletio na autocestu (Foto: Dnevnik.hr)
Avion sletio na autocestu (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Na autocestu kod Ravne Gore u subotu oko 11 sati prisilno je sletio manji sportski avion. Nije bilo ozlijeđenih.

"Čuo sam da se u zraku nešto s avionom događa. Netko je zatim u gostioni rekao da je avion prisino sletio", rekao je Miroslav iz mjesta Kupjak o avionu koji je u subotu oko 11 sati sletio na autocestu kod Ravne Gore.  

Pročitajte i ovo Pad ruskog bombardera Koji je razlog? VIDEO Dramatičan video: Srušio se ruski bombarder, zapalio se u letu nakon izvršene misije Pad aviona U plamenu VIDEO Dramatična snimka pada ruskog aviona: Vatrena buktinja zahvatila zrakoplov, pilot spašen 200 metara od obale

"Odmah sam išao na motor jer znam poprečni put i došao sam skroz do aviona. Nikome nije ništa. Priseban je bio pilot, ali i vozači koje je nadlijetao. Na vrijeme su to uočili. Svaka im čast svima. U toj gužvi da je prošlo bez ozlijeđenih, svaka čast", dodaje Miroslav. 

Po prvim informacijama, pilot se na slijetanje odlučio zbog tehničkog kvara. S obzirom na gužve na prometnicama, pravo je čudo da nije bilo prometnih nesreća. Dežurne službe su cijelo jutro bila na terenu.

"Nitko nije stradao i u tijeku je uklanjanje aviona s prometnice, kazali su iz HAC-a, a promet će se tom dionicom do okončanja uklanjanja odvijati jednim prometnim trakom", rekli su nakon nesreće u HAC-u. 

"Preko zračne luka Pula došla je dojava u naš centar kontrole prometa Delnice, da je pilot aviona najavio kao ima problema u letu i da postoji mogućnost da će se srušiti negdje na predjelu Skrada. Odmah po dojavi u 10:47, u 10:50 su alarmnirani vatrogasci, ophodarska služba i policija. Oni su odmah izašli na teren, no u međuvremenu već se avion spustio, srećom, bez većih posljedica", rekao je Valentin Crljenko, voditelj tehničke jedinice HAC Delnice.  

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene