Avion sletio na autocestu (Foto: Dnevnik.hr)
Avion sletio na autocestu (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Na autocestu kod Ravne Gore u subotu oko 11 sati prisilno je sletio manji sportski avion. Nije bilo ozlijeđenih.


"Čuo sam da se u zraku nešto s avionom događa. Netko je zatim u gostioni rekao da je avion prisino sletio", rekao je Miroslav iz mjesta Kupjak o avionu koji je u subotu oko 11 sati sletio na autocestu kod Ravne Gore.  

Vezani članci Zrakoplov Croatia Airlinesa, ilustracija (Foto: Croatia Airlines) U Zagreb sletio avion s Hrvatima iz Velike Britanije, sljedeće prilike za povratak nema do najmanje 31. prosinca Ilustracija Scena kao iz filma: Usred polijetanja aviona otvorio vrata, spustili se niz tobogan i pobjegli taksijem

"Odmah sam išao na motor jer znam poprečni put i došao sam skroz do aviona. Nikome nije ništa. Priseban je bio pilot, ali i vozači koje je nadlijetao. Na vrijeme su to uočili. Svaka im čast svima. U toj gužvi da je prošlo bez ozlijeđenih, svaka čast", dodaje Miroslav. 

Po prvim informacijama, pilot se na slijetanje odlučio zbog tehničkog kvara. S obzirom na gužve na prometnicama, pravo je čudo da nije bilo prometnih nesreća. Dežurne službe su cijelo jutro bila na terenu.

"Nitko nije stradao i u tijeku je uklanjanje aviona s prometnice, kazali su iz HAC-a, a promet će se tom dionicom do okončanja uklanjanja odvijati jednim prometnim trakom", rekli su nakon nesreće u HAC-u. 

"Preko zračne luka Pula došla je dojava u naš centar kontrole prometa Delnice, da je pilot aviona najavio kao ima problema u letu i da postoji mogućnost da će se srušiti negdje na predjelu Skrada. Odmah po dojavi u 10:47, u 10:50 su alarmnirani vatrogasci, ophodarska služba i policija. Oni su odmah izašli na teren, no u međuvremenu već se avion spustio, srećom, bez većih posljedica", rekao je Valentin Crljenko, voditelj tehničke jedinice HAC Delnice.