Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sumnja na korupciju

Županijski sud u Bihaću odredio tridesetodnevni pritvor Fikretu Abdiću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uz Abdića pritvor je određen i za šefa velikokladuškog odjela urbanizma Sulejmana Silića.

Županijski sud u Bihaću odredio je jednomjesečni pritvor za načelnika Velike Kladuše Fikreta Abdića koji je uhićen ovoga tjedna u BiH zbog sumnje u zloporabu službenog položaja i ovlasti.

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi policija objavila detalje Dvojica maloljetnika koja su pretukla trećeg u Lapadu završila u pritvoru Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu"

Uz Abdića pritvor je određen i za šefa velikokladuškog odjela urbanizma Sulejmana Silića.

Kako je za lokalne medije potvrdila glasnogovornica Unsko-sanskog županijskog tužiteljstva Irena Marjanović Čavkić, županijski Sud je u cijelosti prihvatio prijedlog tužiteljstva pri određivanju jednomjesečnog pritvora.

Tri osobe su puštene na slobodu nakon što su surađivali s tužiteljstvom i priznali kaznena djela te je odlučeno da ne postoje razlozi za predlaganje pritvora ili određivanje mjera zabrane.

Osamdesetjednogodišnji Abdić je uhićen ovoga tjedna nakon pretrage u zgradi općine provedenoj po nalogu tužiteljstva.

Fikret Abdić je u bivšoj državnoj zajednici smijenjen s pozicije direktora tada snažnog poljoprivredno-prehrambenog kombinata Agrokomerca, te je na prvim demokratskim izborima 1991. godine izabran za bošnjačkog člana BiH Predsjedništva. Za vrijeme rata je utemeljio Autonomnu pokrajinu Zapadna Bosna, a u Hrvatskoj je osuđen za ratne zločine počinjene na tome području. Unatoč svemu izabran je na izborima 2016. godine za načelnika Velike Kladuše.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene