Fikret Abdić
Fikret Abdić Foto: Igor Kralj/PIXSELL/Pixsell

Načelnika općine Velika Kladuša oko podne je uhitila policija zbog sumnje na zloporabu položaja i koruptivne radnje. Fikret Abdić inače je bio osuđen za ratni zločin, a kaznu je odslužio u Hrvatskoj.


Pripadnici Federalne uprave policije BiH uhitili su danas iza podneva Fikreta Abdića, načelnika općine Velika Kladuša, javlja Dnevni avaz.

Vezani članci Andrija Jarak s gostom Ivom Farčićem, odvjetnikom Dragana Kovačevića - 1 Odvjetnik Dragana Kovačevića otkrio kako se predsjednik Uprave Janafa ponašao tijekom pretresa i kada očekuje da će biti ispitan u USKOK-u Miroslav Petek, direktor Elektrocentra Petek Direktor Elektrocentra Petek 2018. proglašen najboljim mladim menadžerom

Kako se navodi, uhitili su ga zbog sumnji na zloporabu položaja i koruptivne radnje.

Inače, istražitelji su jutros obavili pretres Udruženja Agrokomerc gdje su izuzeli i dokumentaciju, a pretresli su i zgradu Općine Velika Kladuša.

Fikret Abdić je prije rata bio direktor Agrokomerca. Ta je tvrtka tijekom ratnih sukoba gotovo u cjelosti opljačkana a pokušaji njezine obnove nakon rata nisu uspjeli.

Dnevni Avaz još je 2013. godine pisao kako je Abdić s računa te tvrtke na svoj prebacio više od tri milijuna eura. Ta su sredstva bila na na posebnom računu kojega su austrijske vlasti zamrznule 1995. godine na zahtjev vlasti Republike Bosne i Hercegovine. Tadašnji ravnatelj Agencije za privatizaciju Federacije BiH Šuhret Fazlić medijima je kazao kako je račun Agrokomerca u Beču ispražnjen te da se provodi istraga.

Abdić je nakon propasti njegove paradržavne tvorevine u zapadnoj Bosni pobjegao u Hrvatsku gdje mu je potom suđeno zbog ratnih zločina. Proglašen je krivim i osuđen na petnaest godina zatvora, a u ožujku 2012. godine pušten je na slobodu nakon što je izdržao dvije trećine kazne.